Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pdkfoto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 11:36    Заглавие: ... Отговорете с цитат

...

Последната промяна е направена от pdkfoto на Вто Фев 07, 2012 15:35; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Почти всички от колегите се занимават и със HIFI.Отиваш горе под заглавието на форума на "Потребители"-даваш да ги отфилтрува по критерии-"Населено място-Варна" и дърпаш един за ушите,който си харесаш-все добри и ерудирани специалисти са.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 21:50    Заглавие: Re: Ремонт във Варна - къде? Отговорете с цитат

pdkfoto написа:
Имам японски триглав дек. Нуждае се от настройване - изравняване на каналите при калибриране. Дека има схема - работи си нормално, при фиксираните позиции на bias-а за различните типове касети проблеми няма, записва 1:1.
Къде във Варна има сервиз на който да разчитам на качествена профилактика на триглавия дек и по умерени цени?. А и колко би струвала една такава профилактика или ремонт?

Ако дека ти е с две тонролки, нещата стават малко по-сложни.
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 9:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Това HITACHI ли е?Правилно ли разбирам - като се опитате да калибрирате тока ви дава разлика в нивата на двата канала и не може да се изравнят с потенциометърът?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pdkfoto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 10:20    Заглавие: Отговорете с цитат

...

Последната промяна е направена от pdkfoto на Вто Фев 07, 2012 15:34; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че не може да се постигне нищо по-вече.Идеята е да докарате оптималното за конкретния модел лента(най високото ниво за по-слабия канал).Единият индикатор показва нивото за ниски а другият за високи честоти.Имам наблюдение за същия модел(чисто нов)и еднакви нива се постигаха само за хромдиоксидна лента на Баесеф(не помня моделът).А сервиз - "Червения площад" ама дали още съществува не зная.
Върнете се в началото
pdkfoto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 10:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy

Последната промяна е направена от pdkfoto на Вто Фев 07, 2012 15:33; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм въпросният човек.Както писах - не зная сервизът съществува ли още.Не зная и дали човекът когото визирам е между нас ,и дали още се занимава с това.За правилна диагностика и настройка е необходим и сигналгенератор(най-малко).В режим калибриране на подмагнитващият ток единият(горният по спомен)индикатор показва нивото на ниските а другият на високите честоти.Идеята на тая система е да се постигне оптимален подмагнитващ ток за конкретният тип лента.Ако нивата са Ви еднакви то АЧХ е плоска(условно) и значи няма какво по-вече да търсите.Друг е въпросът че субективно нещата не стоят така(в смисъл - машината показва едно, а операторът не е съгласен).
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е необходимо осцилоскоп и схема .Просто трябва да сзе спази определен ред при настройката ,тест лента, генератор и точен ,по възможност стрелкови уред.Първо се настройва възпроизвеждането.На 10кхц и на -20дб се настроива азимута на главата.След това от тримерите се настройва нивото на възпроизвеждане на 1000хц.След това на входа се подава сигнал 10 кхц и се настройва азимута на записващата глава като се мери преди след лента.След това се настройва от тримера нивото на подмагнитването за определен тип лента като се настроива винаги 3-5 дб след максимума.В професионалните апаратури 0дб се равнява на 1.55в при 300ома изход .При дековете за съжаление вече съм забравил но ми се върти нещо около 0.800в.Забравих да напиша,честота на подмагнитването не трябва да се пипа.Това е заводска настройка и после става много трудно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 12:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен изобщо не става въпрос за изместен азимуд в случая.Ниво за 0 дб 0.775(и аз по спомен пиша).Машината е HI-FI триглава с два двигателя и две тон оси като едната е паразитна(за инфо - ако някой има по- други наблюдения).Главата е стъклоферит GX .При калибровка на единиян канал се подава ниска а на другия висока честота и на индикаторът в реялно време се изобразяват изходните нива.Генераторът за изтриване е подматнитване е регулируем със стъпално и пловно регулиране.За друго не се сещам в момента.През мен са минали няколко такива и наблюденията са ми тия.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети