|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 17:19 Заглавие: PHILIPS Ch.3A |
|
|
| Колеги,трябва ми бин фаил и вход в сервиз на един PHILIPS 33CE7536/30R.Изчезнали са му графиките и не се вижда на коя програма е настроен,както и е свил по вертикал.Схема имам,но биновете ми са за по-малък кинескоп.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 17:23 Заглавие: |
|
|
Сервиза потегли,ще проверя и за памет. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 0:50 Заглавие: PHILIPS 3A |
|
|
| ДИМА,отговарям и тук,както подобава моралния кодекс.Благодаря за светкавичният отговор,както винаги,но утре на спокойствие ще коригирам размери и центровки в сервизен режим,както и вторичен проблем с изображението,вследствие на лоши спойки или прегряване на чип в телетекста.За сведение на бъдещи патиланци,след 5-6 минутна работа на тв.-то изображението изчезва и се явява тъмен екран,като при A/V режим.При обдухване със студен въздух около телетекста,отново пъква изображение-говора все си е добре,и пак 5 минути,пропадане на образа.Често съм сменял SAA5231 вТХТ.Дано съм на прав път! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 9:54 Заглавие: PHILIPS 3A |
|
|
След смяна на телетекста графиката се появи,но имам друг проблем:
След запис на един от биновете телевизора започна да брои от 001-120,вместо от 01-100,което смятам за добре,но при влизане в сервизен режим и корекция на растера не иска да запамети новите стойности,а се връща в първоначално положение.В инструкцията за настройка се препоръчва дистанционно за настройка RC53,а аз ползвам Р1691,което също има зелен бутон РР за запомняне.Дали пулта не съотсветства?Моля за идеи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|