| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 20, 2004 23:19 Заглавие: проблем SMR40200C SAMSUNG CK-3339T |
|
|
колеги някой да ми помогне за ремонта .Предпазителя бе изгорял SMR40200C също бе аут има там някаква хибридна интегрална схема NIS0169C не знам дали да я сменя и нея а някъде четох че и дросела прави проблем не знам откъде да взема такъв да го сменя .Смених и кондензатора 22 микрофарада /50 волта това са критичните елементи според един руски форум (колегите).
някой има ли опит за този модел, а имало и фалшиви SMR40200C вярно ли е това? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 0:52 Заглавие: |
|
|
Както вероятно си прочел по руските форуми, проблемите със "сладката парочка" са много. Руснаците искрено ни завиждат за възможността вместо всичките тези недомислици да сложим едно турско захранване за 10$. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 1:19 Заглавие: |
|
|
| слагай турско захранване и забравяш за проблема |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 10:42 Заглавие: |
|
|
| Решенията с друго захранване вече ги прочете.Ако наистина искаш да го отремонтираш,то смени HIS-a и SMR-a,електролита вече си го сменил остава дросела.Тъй като не съм виждал някъде да се предлага като резервна част,то аз лично съм го решил този проблем като на мястото на дросела монтирам жично съпротивление,повтарям ЖИЧНО,стойност м/у1-1,2ком3Вт.Над 30телевизора сън ги пуснал така и проблеми не е имало.Успех |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 10:54 Заглавие: |
|
|
| Ако желаеш можеш да купиш такъв дросел от магазин KSP (Светла). |
|
|
 |
GSt Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 0:47 Заглавие: |
|
|
Внимавай за буквата на SMR-a и HIS-a някои ми беше казал че е задалжително да са с еднакви букви. например:
SMR40200C и HIS0169C или SMR40200B и HIS0169B. Проблем съм имал с това захранване когато телевизора е в дежурен режим. Провери тогава дали захранването на вторичната страна е в нормите. |
|
|
 |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 1:58 Заглавие: |
|
|
На мнението на Филипов съм.Сложи си едно турско,пепой го преди това, добави му към радиатора още алуминй(лично аз ползвам радиатори от стари PC захранвания)И клиента доволен и ти спокоен
УСПЕХ!! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 8:21 Заглавие: |
|
|
| Ако слагаш турско то има точно за този модел.Отпойваш трансформатора и на неговото место се слага турското.Пиша това защото има няколко вида захранвания и за този модел са направили специално без други преработки. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 8:45 Заглавие: |
|
|
Аз бих ти препоръчал макар и с малко предварителна подготовка да рационализираш това захранване с една допълнителна платка и един обикновен полеви транзистор.Само ще отбележа накратко че тя е на принципа на управление със SE 115 SE 110 и други.Взел съм я от руските форуми и винаги е заработвала веднага но трябва да си направиш платката.Използва съществуващата обаче здрава HIS0169 не е чувствителна към дросела и разликата на напреженията при работен и дежурен е само 0.3 волта срещу 10 -12 волта при оригинала.Ако проявиш интерес ще ти я пратя или в руския форум на МОНИТОР можеш да я откриеш при тези теми.Предварително приготвен един такъв ремонтен комплект излиза около 10-12 лева и се монтира за 5 минути БЕЗ ПРОМЕНИ В КАКВИТО И ДА БИЛО ЕЛЕМЕНТИ ПО ШАСИТО. Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|