| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bgeorgiev Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 18:19 Заглавие: проблем с USB toRS232 |
|
|
Лаптопа ми няма СОМ-порт и си купих такъв кабел
инсталирам си кабела с драйверите и ми прави СОМ порт обаче каквото ида закача на този СОМ не работи |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
monte Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 14:57 Заглавие: |
|
|
| Имам същия проблем вече два адаптера пробвах и не стават. Вчера купих от Reset PCMCIA to RS232 адаптер който прави 2 ком порта, на първо включване към кабел RS232-GSM Сименс С65 него разпознава. тези дни щего пробвам към други устройства. Цената е 58 лева с ДДС. |
|
|
 |
bgeorgiev Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 17:22 Заглавие: |
|
|
И аз реших да мина на този вариянт
Само да не се окаже че и тези преходи са толкова стока |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 20:30 Заглавие: |
|
|
Зависи какво очаквате от този "преходник".Съвсем вероятно е кабела да си работи,но ако сте под WINDOWS XP и очаквате директен достъп до com porta е да останете разочаровани-много зависи какво е "НЕЩОТО",което свързвате и софтуера към него.
За проба вържете една проста стара мишка на COM интерфейс..ако тръгне-проблема е във вас... _________________ Az sam |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 20:49 Заглавие: |
|
|
Причините може да са няколко. Първото нещо което трябва да се провери е дали преходника е инсталиран правилно с правилните драйвери. После нивата на RS куплунга може да не са в нормалните граници. Възможно е устройството което включваш да изисква наличието всички сигноли на RS232 а на твоя преходник да са изведени само RxD и TxD. Над 50% от преходниците на пазара са със изевени само Rxd, TxD и ако имаш късмет RTS и CTS. Голямата част от програмите ползващи COM порта търсят устройствата от COM1 до COM4, в този случай просто трябва да смениш номера на COM-а от device manager. _________________ home studio |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 9:44 Заглавие: |
|
|
| Всичко казано до тук е така, но се оказва, че повечето преходници са нифелни и не работят. Ракламацията оправя станалото. |
|
|
 |
|