| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 16:14 Заглавие: Как се получава верт. гасящ импулс |
|
|
| ТВ-то е TOSHIBA. ВО е с AN5515.Получават се характерните линии в горната част на екрана при изсъхване на електролита 100/35.Но при този телевизор кондензатора го смених ,сложих втори,смених диода,ефект няма,всички електролити около ИС също профилактично ги смених ,но вертикалния гасящ импулс така и го няма.OSD върви отгоре надолу.ИС беше дефектна сложих нова ,помислих че е менте ,намерих от шаси AN5521,но така и няма ефект. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 16:51 Заглавие: |
|
|
Само за уточнение! Нямаш вертикална синхронизация, или нещо друго? След смяната на кондезатора, виждат ли се линиите, независимо от това че образа се движи? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 17:03 Заглавие: |
|
|
| Не образа не се движи ,движи се само графиката понеже не може да се синхронизира с образа,и линиите продължават да се виждат.Оригиналнта ИС беше с късо между изход и маса. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 17:05 Заглавие: |
|
|
Е дай модела на телевизора, за да разглеждаме схемата. Ти поне не си от вчера във форумите. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 17:14 Заглавие: |
|
|
| Модела е 2104XS ,но свързването на AN5515 по нищо не се различава от типовата схема в дейташита. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 17:23 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се за спама ама.... на тоя чип С-то не е ли 220микро(така пише в "компютърът" ми). |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 17:27 Заглавие: |
|
|
| 100/35 беше оригинално сложено ,но 100 те които сложих в последствие ги дублирах ,не е там тайната |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 17:33 Заглавие: |
|
|
Имам схемата, ама е с лошо качество сканирана от хартиен носител. Но има осцилоскопните диаграми, които се виждат добре. Дали да ти я пратя ако те интересува? Засега не можах да видя от къде е синхронизацията по кадри. Дали да не понагрееш със сешоар цялото шаси, дали няма да се оправи? Това ще насочи към още някой остарял кондезатор.
П.П Но определено тънките линии в горния край на екрана ме притесняват! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 17:44 Заглавие: |
|
|
| Проблема се оказа в интегралната схема.Хайде тази дето я свалих от шаси е възможно да е дефектна ,но чисто новата може ли да прави същия ефект,направо невероятно.Сега разрових отпадъците,и имах едно гръмотевично шаси по което имаше много малко части оцелели,но от нея AN5515 тръгна от раз. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 17:51 Заглавие: |
|
|
За чисто новите не си заслужава да коментираме. За улеснение, спазвай "Принципа на Коцев". Когато знаеш че нещо работи, и не ти трябва в момента, остави си го за проба, за да не си утрепеш два дена в глупости заради нередовни части! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
|