| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Културен пич Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 21:23 Заглавие: Brother BR-1528 не помни настройки |
|
|
За много години
Една другарка ми идва на гости като ми изсипа монитор Brother BR-1528.Възпламенявам го аз с електричество.Той работи без забележки, но идва момент когато го гася и мониторът губи настройките по геометрия си.Всичко се свива и се налага отново да се правя на инж.Василий Василич.Отварям го.Кинескоп на Philips.Разглеждам основната платка и съзирам две ИС инсталирани на цокъл, така че да се изваждат лесно.Едната е Z86C3312PSC, с лого на ZiLOG.
Другата е Atmel 631
93C56
PC
И още една "яка" интегралка с име LM1207N.Тя е заварена на платката за цокъла на кинескопа.
Предполагам, че тук някъде нещо се е сгомнясало.Имам под ръка един пенсионер радиоинженер на когото мисля да му го дам като домашно преди да съм го засилил към коша.Питам от личен интерес-това има ли надежда да се поправи? В момента това чуда има антистойност и препоръки да го нося по сервизи е равносилно на търсене на силни усещания.
Благодаря за вниманието.Държа да ви поздравя с това Клипче
www.youtube.com/watch?v=mLeOiDF99Yo |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ilian_cho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 21:38 Заглавие: |
|
|
| Като начало подменете 93С56. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 23:14 Заглавие: |
|
|
Интересно? Много добре написана нова тема, по правилата на форума. Особено ако сте гост, както пише. Става и за пример как се открива нова тема. Клипчето също си заслужава. Проверете това дето Илианчо е написал! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Културен пич Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 21:15 Заглавие: |
|
|
Здраве отново,
приятелят ми е от поколението на Т-рексите.Ученик на Апостол Апостолов е бил.По негови обяснения номера с паметта няма да стане.Освен замяна се изисквало и програмиране.Той ми предлага вариант с поставяне на тример-потенциометри за отделните настройки.Без радиосхема това си е живо мазо. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 11:00 Заглавие: |
|
|
| Културен пич написа: | | ...По негови обяснения номера с паметта няма да стане.Освен замяна се изисквало и програмиране... |
Не е задължително!
Нищо не пречи да се сложи нова празна/чиста памет и да се види ще тръгне ли и как и дали отново ще има проблеми с помненето.
Нищо лошо и страшно на монитора няма да се случи при тази операция.
| Културен пич написа: | | ...Той ми предлага вариант с поставяне на тример-потенциометри за отделните настройки... |
Този вариант е по-скоро невъзможен поради следната причина:
След като паметта има отношение към геометрията (а това май е повече от ясно) това означава, че необходимите параметри се четат от нея и няма как и къде да се поставят потенциометри. |
|
|
 |
|