Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Blaupunkt Paris RCR41

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mgdmgd
Гост

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 21:42    Заглавие: Blaupunkt Paris RCR41 Отговорете с цитат

Проблемът е следния: Радиото не хваща станция нито на LW, нито MW ,нито на UKW. Това е и на ръчно и на автоматично избиране. След оглед разбирам че не се променя напрежението на варикапите. Подавам ръчно чрез потенциометър напрежение и хващам станции , даже RDS работи. Напрежението за варикапите се изработва от SDA2121. Сменям го с друг, същото, купувам нов чип , пак не работи.
Два дни се мъча , ако някой може нека помогне. Схемата я има в carsoft.ru. Уикенда ще почивам, в неделя се надявам да прочета за помощ. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

От 9 крак на SDA2121 превключва ли FM/AM.Комуникация на шината от проца на на 2 и 3 крак имаш ли?Напрежението U14 има ли го на V735.Там имаш още 2 транзистора през кооито минава варикапното.Схемата следи и осцилатора на FM-провери и веригата нататък
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 10:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямаш 8 волта .Провери тази стабилизация.
mgdmgd
Гост

МнениеПуснато на: Нед Фев 11, 2007 17:21    Заглавие: Отговорете с цитат

В предното съобщение не описах всичко. Значи на SDA и SCL си има ниво около 5 волта и си щракат импулси като слънце като търси. AM/FM си щрака и превключва двата транзистора се превключват(V825,V830). Напрежението от 8 волта го има , осцилации на 10 и 12 краче също. Въобще всичко което трябва да го има споредмен го има. Няма обаче промяна на напреженията на колекторите на V740 и V730. Смущава ме факта че не приема и по всички обхвати, и дали процесора изпраща правилни команди. Значи радиото си е работило нормално докато не са го откачили за ремонт някакъв по колата и след това при включването се е получил следния проблем.
Благодаря за отзивчивостта, ако имате още идеи ще съм благодарен.
Върнете се в началото
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Нед Фев 11, 2007 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

mgdmgd написа:
В предното съобщение не описах всичко. Значи на SDA и SCL си има ниво около 5 волта и си щракат импулси като слънце като търси. AM/FM си щрака и превключва двата транзистора се превключват(V825,V830). Напрежението от 8 волта го има , осцилации на 10 и 12 краче също. Въобще всичко което трябва да го има споредмен го има. Няма обаче промяна на напреженията на колекторите на V740 и V730. Смущава ме факта че не приема и по всички обхвати, и дали процесора изпраща правилни команди. Значи радиото си е работило нормално докато не са го откачили за ремонт някакъв по колата и след това при включването се е получил следния проблем.
Благодаря за отзивчивостта, ако имате още идеи ще съм благодарен.
Да не би радиото да е искало код и да са го давали да го разкодират?

Модерирано от RC
velo, отговор се пише като се използва бутона postreply/отговор на поста. Бутона quote/цитат е за случаите когато искаш да подчертаеш или наблегнеш НА НЕЩО от даден предходен пост.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Фев 11, 2007 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера правих едно дето след опит за разкодиране дойде при мен с празен дисплей.След като му написах прома в проца се оказа че не избира нищо нито на АМ нито на FM.Оказа се че в опита си да се закача наред по краката на проца мераклията е думнал и PLL-a.Така че ако е налят не толкова подходящ думп може и така да е в момента ситуацията с радиото.Пиши разкодирвано ли е след "ремонтите по колата"
mgdmgd
Гост

МнениеПуснато на: Пон Фев 12, 2007 11:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Радиото е разкодирано от мен два или три месеца от мен по сериен номер. Работило до като е откачвано. Това са думи на собственика . Не вярвам да е правен друг опит за разкодиране по дъмп. И да е имало собственика вярвам че не знае. А че кода сега на радиото е същия който съм го свалил по сериен номер е повече от сигорно. Но ако мислите че е от дъмпа , моля ако някой го има да ми го прати на [email protected].
Като стана въпрос за дъмп имам и едно KOLN с MC68HC11E9 (8925900340)+ MC68HC11A8 (8925900341).
То е пробвано да го разкодират с дъмп ( с компютар както казва собственика) и сега няма никой. Та ако някой има дъмп и за него ще сам благодарен . Него са ми го оставили от една година и не го търсят.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети