| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 23:35 Заглавие: |
|
|
| GOSHO написа: | old4, би ли ги пратил и на мен ,че се заядах с едно такова захранване и му нямам схема.Не че си стува ама взех да се комплексирам и искам да го оправя ейтака за спорта. |
В пощата са след малко ще изпратя още. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 23:46 Заглавие: |
|
|
Благодаря,много получих и двете партиди .  |
|
|
 |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 0:15 Заглавие: |
|
|
Пак здравейте !!!
ХРАНКО и old4 , благодаря ви за информацията и предложението на old4 da mi prati shemi. Със схеми няма проблем, затова 6те ми е драго да ми прати6 , нямам никакви такива. Maila mi e :[email protected].
Трябваше да го има, ама нали съм нов във форума, сигурно нещо съм сбъркал при регистрацията. И аз видях 4е пощата ми не се показва.
Та , ще очаквам да ми пратите схеми, колкото имате желание, да не би да се случи и тази на моето захранване. Пише , че е 300 вата, ама е куче марка, не ми изглежда да е толкова яко.
И ако може някои да ме упъти как да си оставя маила, да си го има във форума и да не го пиша всеки път, както сега
Благодаря ! |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 22:13 Заглавие: |
|
|
Успяхме, колеги !
АТХ-а заработи.Ще споделя с вас къде беше проблема, може да е от полза за някой .
Шотки диода , дето изправя напрежението за захранване на TL494, беше престанал да е шотки . Вместо нормалните 12 в. в/у кондензатора имаше само +5.3 в.Тъй като от същия траф се изработват и другите 5 в. не ми направи впечатление, но след като прчетох, че Vcc min на ИС е 7 в. зарових във веригата и реших проблема .Тока там не е голям и от какъв зор тоя диод се оплескал си остава загадка.
Благодаря на всички, които ми писаха. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 11:12 Заглавие: |
|
|
| fortech написа: | | ....Тока там не е голям и от какъв зор тоя диод се оплескал си остава загадка.... |
По напрежение - повишено входно напрежение и/или лошо клампиране на първичната и/или голяма утечна индуктивност на трансформаторчето..... Проблемът е типов и често се среща0  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
motiff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 16:30 Заглавие: |
|
|
И примен е същият проблем, имам 5V SB и 5V PS-ON, обаче като запусна захранването няма никакъв резултат. Изходните напрежения са си 0. Захранването ми е реализирано с AT2005. Прочетох че колегата отгоре, подкарал неговото със смяна на Шотки диода дето захранвал схемата, но мойта е по-различна, а и не съм сигурен кое точно е Шотки диода, понеже до тази AT2005 има доста диоди. Заподозрял съм един - намира се точно до малктоо трафче което изработва 5-те волта за Stand By-a, но сега ще го помъча да видим дали е той. Ако някой има схема на захранване с AT2005 и не му е проблем да ми прати на [email protected]
Мерси предварително... _________________ Skype user: motiff
Никола Иванов |
|
|
 |
motiff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 17:19 Заглавие: |
|
|
Смених този диод на Шотки с друг, но освен резултат че ми падна напрежението на Stand-By-a и PS-ON-a от 5 на 1,8V друг ефект нямаше
Някакви идеи ... _________________ Skype user: motiff
Никола Иванов |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 19:14 Заглавие: |
|
|
2002, 2003, 2004, 2005 интегралните схеми се захранват от 5-те волта !
PS-ON също е интегриран в тях, външните елемнти са много малко.
След като 5-те волта са работили, не ги пипай! Можеш да пробваш все пак при товар 1А от тях дали издържат. Ако всичко там е ок, потърси има ли ГЛИН на някои от пиновете - не си го спомням кой е, но трябва да има кондензатор няколко нанофарада на него.
Въобще - движиш се по веригата - "ГЛИН - два канала изходи на ИС за ШИМ - двата транзистора 2SC945 за управлението....." _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 23:05 Заглавие: |
|
|
| Щом ти е паднало напрежението, не си сложил шотки, а обикновен диод. Провери за пробили ценери в защитните вериги. |
|
|
 |
|