| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Kalito Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 16:48 Заглавие: LG 563N свива картината |
|
|
Не разбирам защо така стана. От седмица свива картината (на 10-15см-ва вертикална лента по средата на екрана, като по средата на дължината й тя се свива леко навътре )без видима причина. Без да го докосвам или бутам. Отворих го, почистих го, и се опитах да разбера от къде идва проблема.
При мръдване на захранващият кабел и я свива. Тоя кабел като се мръдне обаче вътре тресе част от платката и е възможно да я пукне.
Обърнах я и имаше много лошо споени елементи. Запоих тези, които забелязах и като че ли проблема премина. На от няколко дни отново почна да го прави и взе да зачестява. Забелязах на платката че беше потъмняла около елемент R778 и също така този елемент беше много лошо запоен. Е запоих го и предполагам, чеот него е било временното оправяне.
Ако някой може да ми даде схемата на тоя монитор със сигурност ще разбера от къде идва проблемът.
А ако може и информация за тоя R778 - какви са му парааметрите и направо да си взема нов чарк. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 19:26 Заглавие: |
|
|
НЕ ти трябва схема-презапой ВСИЧКО около тхо-то и хоризонталната развивка,даже и ако спойките ти се виждат нормални.Щом се оправя,намаш нищо повредено.
Успех _________________ Az sam |
|
|
 |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 22:52 Заглавие: |
|
|
Zdravei !Imam shema na LG57i .
Ako ti trqbva, pi6i tuk, dai si maila, 6te ti q pratq. Moje pyk da ima shodstva , koito da te naso4at .
Uspeh ! |
|
|
 |
Kalito Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 17:47 Заглавие: |
|
|
[email protected] - Мерси предварително. Ама той съвместим ли е с моя? Еми дай да я видя все пак, че може и да ми потрябва.
Днес цял ден си играх със запойките. Аз му се чудя на тоя монитор как въобще работи. Толкова много лоши спойки имаше.... Тия от LG са големи скръндзи относно Калай...... Ми то почти нямаше калай там, почти всичките калаени места бяха пропукани и аз запоих една част (предполагам съм пропуснала нещо - няма начин) от тях. Смених това R778 съпротивление със същото със по-дълги изводи, та да не грее толкова на платката.
...Ох дано да се е оправил. А относно схемата - ами като гледам колко е лоша работата по платката - със сигурност в бъдеще ще ми потрябва. Ще ви бъда изключително благодарна ако можете да ми я пратите на Мейла.
А иначе си го харесвам тоя монитор и не ми се ще да го сменям. |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 22:49 Заглавие: |
|
|
След малко на мейла ще ти изпратя схема точно на LG 563N.Аз имам същия и си я намерих в нета, но не зная защо точно този резистор и още един диод последователно на него, намиращи се в някаква верига H-UNLOCK,имат изписани само номер на елемента,а вместо параметри пише Ready.(Всъщност има още на 3-4 места такива елементи).Понеже се човърках с телевизори преди доста години, а с монитори изобщо, не съм много в час с по съвременните модели. Ако
някой от колегите които се занимават по професионално може обясни нещо и аз ще бъда благодарен. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 23:34 Заглавие: |
|
|
Izpratih ti shemata na maila.
Uspeh !!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 0:26 Заглавие: |
|
|
[email protected] Колега penkeler, ако не те затруднява, прати ми схемата на LG563N, нека я погледна, може да помогна на колегата  |
|
|
 |
Kalito Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 11:04 Заглавие: |
|
|
| penkeler написа: | | След малко на мейла ще ти изпратя схема точно на LG 563N |
Ще ти бъда мноого благодарна. Интересно как си я намерил - вчера прерових целия гугъл и намерих само една малка част от нея, която не ми върши работа. За сега мониторът се държи добре (да не го хваля много че .....).
fortech наистина няма да е лошо да я имаш тази схема. Четох в няколко полски и английски форуми - само от този проблем се оплакват. Явно този дефект е за всеки един 563Н.
П.п
Аз не съм никакъв професионалист. И за това искам да ви питам за една идея, която ми хрумна. Да си купя вентилатор за процесор, да го монтирам от вътрешната страна на капака и да охлажда малко поне монитора. Тъй като сега, когато го пипна отгоре - много грее.
Какво ще кажете? |
|
|
 |
Kalito Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 12:01 Заглавие: |
|
|
МОЛЯ СПЕШНО ЗА СХЕМАТА. МОНИТОРА НЕ СЕ Е ОПРАВИЛ. ЯВНО ИМА НЕЩО ДРУГО, КОЕТО СЪМ ПРОПУСНАЛА.  |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 2:19 Заглавие: |
|
|
| Здравей Kalito.Съжалявам, направил съм грешка при e-mail адреса и затова не си получила схемата още при предния ми пост.Надявам се сега вече всичко да е на ред. |
|
|
 |
|