| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 14:09 Заглавие: JVC C-210EE измества честотата на програмите |
|
|
Колеги при включване трябва да минат 2-3 мин за да се появи програмата на която е бил преди да се изключи.След това работи около 1-2 часа и започва постепенно да изчезва програмата която се гледа в момента.Измества диапазона на всички запаметени програми еднакво което ме насочва към общото захранване на варикапите(честотата бяга на всички обхвати едновременно).Най вероятно е някой кондензатор по захранването,ако някой се е зблъсквал с този проблем знае ли кой е виновника .Схемата я свалих от файлообменника и тия дни мисля да го захващам  _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 14:25 Заглавие: |
|
|
| Ако модела е същия за който си мисля ,трябва да има платка сложена отвесно на шасито,и с лице към ремонтиращия го,че на тази платка има SMD-електролит C016 трябва да го смениш.Ако не те мързи пусни една търсачка ,много пъти е писано ,може да намериш по-подробно описано. |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 15:19 Заглавие: |
|
|
Ами в тези теми за които говориш се e дискутирал модел С-211,но може и да са им близки схемите щом и там е с CBXмодули.Благодаря все пак за бързата помощ _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 18:24 Заглавие: |
|
|
Смених С014 и С016 и работата стана още по зле.Почвам да се съмнявам че съм сложил фалшиви кондензатори Интересното е че по схема С016 е 47мф,а на този който разпоих ми се струва че има точка пред 47 дали не е 0.47мф _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 18:30 Заглавие: |
|
|
Проблема почти на 100% винаги е в електролитните кондензатори на платката на управлението,така че направо ги подменяй и си готов-
C016-0,47мкФ-50В
C015-22мкФ-6,3В
C014-3,3мкФ-50В
C017-3,3мкФ-50В
Други няма _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 18:47 Заглавие: |
|
|
Колега благодаря ясно какъв е проблема този кондензатор който смених явно трябва да е 0.47мф а не 47 мф може би печатна грешка на схемата  _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 19:28 Заглавие: |
|
|
3 схеми имам различни като източници-и на трите все е толкова-очевидно твоята е грешна. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 9:49 Заглавие: |
|
|
| plamsky написа: | Колега благодаря ясно какъв е проблема този кондензатор който смених явно трябва да е 0.47мф а не 47 мф може би печатна грешка на схемата  |
В крайна сметка ти на схемата ли вярваш или на очите си. След като сваляш оригиналния кондензатор на който пише .47мкф какво има да се замисляш. |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 9:57 Заглавие: |
|
|
Не разбрах дали го оправи, но внимаваи с поляритета на кондензаторите. Случвало ми се е да обърна някой поне не са отбелязани. Ама какво говоря аз веднъж обърнах цялата платка  _________________
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 10:31 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | Не разбрах дали го оправи, но внимаваи с поляритета на кондензаторите. Случвало ми се е да обърна някой поне не са отбелязани. Ама какво говоря аз веднъж обърнах цялата платка  |
Не гори.На мене са ми карали такъв същия майстора-германец му обърнал платката наобратно.Обърнах я и си бачкаше безупречно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|