| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 9:01 Заглавие: |
|
|
По спокойно Борко. Ако ти кажа, че на Димитровград на пазара са по 15 лева неразопаковани какво ще кажеш. И мерят точно. Затова човека си е купил от "левчето" за 20 лева. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 9:39 Заглавие: |
|
|
Моя уред вкъщи има такава приставка, вчера я пробвах за първи път Приставката има 6 извода, 4 към уреда (маса + 3 различни обхвата) и 2 за кондензатора. Включва се в мрежата (220 волта), уреда се наглася да мери променлив ток. Ако искате послекато се прибера ще дам информация за точния модел, може да има схема в интернет за приставката. Много не разбрах как се смята капацитета, но уреда отчита различно с различните кондензатори Като се прибера ще прочета внимателно упътването, там трябва да си пише... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 11:49 Заглавие: |
|
|
Абе мене не ми трябва да мери толкова точно .Поне за кондензаторите да покаже дали примерно един 1000мф е паднал на 100 или пък е напълно изсъхнал  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 12:56 Заглавие: |
|
|
Уреда ми и приставката са с обозначения ЭК4302 http://www.cooltester.ru/t6.htm _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 13:56 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | Абе мене не ми трябва да мери толкова точно .Поне за кондензаторите да покаже дали примерно един 1000мф е паднал на 100 или пък е напълно изсъхнал  |
Точно това няма да разбереш с капацитетмер а с ESR метър!
Капацитет метъра ще ти твърди че кондензатора си има капацитет ( което е напълно вярно ) дори и за неизправен кондензатор. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 20:12 Заглавие: |
|
|
За Борко 30:
Не съм ти се подигравал, само споделих къде можеш да намериш изгодно и много добре работещо уредче за капацитет.
По останалото- Гузен негонен бяга  |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 22:59 Заглавие: |
|
|
Аз поне тука в Добрич не съм виждал такива уреди .Какво пък искаш да кажеш с това гузен негонен бяга  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 20:52 Заглавие: |
|
|
Ето така изглежда приставката за моя уред, ако има нещо неясно - питайте. Това долу вляво е глим лампа (май така им викаха ), нагласена така че да не включим приставката в контакта с фаза на масата. От двете страни има по 4 (3 + 1) извода, единия от които е маса. Страната от която са написани мА е за уреда, другата за кондензатора  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|