Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За проектиране на платки
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 13, 2007 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Достатъчно много софтвер има за autoroute, дотук от водещите мисля само OrCAD Layout не се спомена. Аз лично това ползвам. Естествено autoroute-а не е перфектен. Винаги се налагат корекции след него. Пример - средно сложна цифрова схема му я пускам на два слоя, работи 5 минути и накрая ми казва че 10 пътечки не може да ги свърже. Сядам аз, мисля половин час и ги оправям. Освен това правилата за опроводяване са му подходящи предимно за цифрови схеми. За силови, например, не стават. В крайна сметка според мен най-добро си остава ръчното опроводяване - да направиш точно каквото искаш. Ако в схемата има сегменти с множество еднотипни връзки - примерно 32 битова шина данни - можеш да си помогнеш като зададеш само тия елементи да ти ги опроводи автоматично. Подредбата на елементите - има и автоматична, ама не ми харесва как работи, винаги си я правя ръчно.

Колкото до програмистите - аз лично не смятам че е защото не знаят какво трябва, а защото една такава комплексна система от правила, каквато може да се опише в човешкия мозък, не е току-така податлива на алгоритмично описание и още не са докарали изкуствения интелект да мисли като човека. Практика му е майката!

И още нещо - хартията не я одобрявам за себе си, защото все още не съм достигнал дотам, че да ги виждам нещата от първия път и в името на по-доброто изпълнение винаги има корекции, местене на елементи и пътечки и прочие, докато се получи свястна платка. А на компютър се трие по-лесно Wink

И не очаквайте платката да се прави бързо - по моему 10-20 работни часа на кв. дециметър за опитен човек е нормално.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
madjurov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Фев 15, 2007 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Бавничко е!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети