|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 9:47 Заглавие: |
|
|
Достатъчно много софтвер има за autoroute, дотук от водещите мисля само OrCAD Layout не се спомена. Аз лично това ползвам. Естествено autoroute-а не е перфектен. Винаги се налагат корекции след него. Пример - средно сложна цифрова схема му я пускам на два слоя, работи 5 минути и накрая ми казва че 10 пътечки не може да ги свърже. Сядам аз, мисля половин час и ги оправям. Освен това правилата за опроводяване са му подходящи предимно за цифрови схеми. За силови, например, не стават. В крайна сметка според мен най-добро си остава ръчното опроводяване - да направиш точно каквото искаш. Ако в схемата има сегменти с множество еднотипни връзки - примерно 32 битова шина данни - можеш да си помогнеш като зададеш само тия елементи да ти ги опроводи автоматично. Подредбата на елементите - има и автоматична, ама не ми харесва как работи, винаги си я правя ръчно.
Колкото до програмистите - аз лично не смятам че е защото не знаят какво трябва, а защото една такава комплексна система от правила, каквато може да се опише в човешкия мозък, не е току-така податлива на алгоритмично описание и още не са докарали изкуствения интелект да мисли като човека. Практика му е майката!
И още нещо - хартията не я одобрявам за себе си, защото все още не съм достигнал дотам, че да ги виждам нещата от първия път и в името на по-доброто изпълнение винаги има корекции, местене на елементи и пътечки и прочие, докато се получи свястна платка. А на компютър се трие по-лесно
И не очаквайте платката да се прави бързо - по моему 10-20 работни часа на кв. дециметър за опитен човек е нормално. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 21:53 Заглавие: |
|
|
Бавничко е! _________________ Бъдете здрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|