| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DR.Rossi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 7:33 Заглавие: Що е то AVR и има ли почва у нас ? |
|
|
Здравейте отново !!! поредния ми въпрос от първа степен на сложност.
Разполагам с електромагнитна спирачка. Какво ми трябва за да регулирам напрежението. До тук разбрах че се казва AVR automatic voltage regullator това добре но ми е нужно да се контролира от компютър не ръчно. Също така май са два вида електронни и механични (контролирани с серво мотор.)
Препоръки към какво да се насоча, примерни производители (български или не) ???
Спирачката работи на 196V а ампеража ще е около 20 (А) или по малко. За 24V е 127 (А)
Имайте в предвид че ми трябва прецизен контрол на напрежението в реално време.
Предложения, някой да продава нещо такова ???
Поздрави |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dr. Rossi Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 7:19 Заглавие: |
|
|
Е хубава работа 83 човека са го видели и никой не казва нищо. Да не би всички които влизат тук да са ламери като мене.
Дайте съвет, сигурен съм че повечето от вас знаят за какво става дума. Нали за това са форумите а и има форуми в които аз бих могъл да ви помогна, просто този не е от тях  |
|
|
 |
Gogo55 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 14:31 Заглавие: |
|
|
даи повече подробности за тази спирачка де. _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 17:07 Заглавие: |
|
|
за спирачката какво да пиша там е ясно всичко. макс 196V като се намали напрежението намалява спирачното усилие. Въпроса е с какво да регулирам нарежението и то чрез компютър.
Има датчик S beam load cell които подава информация за спирачното усилие и на база тая информация ще се регулира тока.
но с какво е въпроса? AVR но какъв ? |
|
|
 |
Nikola Kirov Активен потребител

Регистриран на: 23 Фев 2005 Мнения: 85 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 18:20 Заглавие: |
|
|
С управление с компютър май не съм виждал готово решение. Но може още да се поровиш за нещо готово.
Ако не намериш готово решение за проблема и ако държиш да имаш такова устройство ще се наложи да го поръчаш да се проектира и направи. Но опредлелено не са евтини цените за този вид труд.
Друг по евтин вариант е да намериш нещо готово и да се доработи c PC интерфеис. Така ще се спести неприятната и скъпа разработка и направа на самата силова част. |
|
|
 |
Gogo55 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 21:00 Заглавие: |
|
|
е та в силовата част е въпроса,мосфет или игбт транзистор,значи 200 волта, но колко ампера.тез транзисторчета са доста съкпи ако са на повече ампери.
иначе авр някои ти пише едно хех фаилче зашиваш го и готово,управлението както през компа,така и през каквото си решиш-може и с дистанционно да бъде, и още по няколко начина се сещам. _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 21:42 Заглавие: |
|
|
| Как ще се осъществи управлението през РС? Ще трябва ли да се пише драйвер и ехе файл? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 23:30 Заглавие: |
|
|
Драйвер се ползва готов. Не че не се налага за някои приложения с USB комуникация да се пише и драйвер но то е за по сериозни неща.
За такива цели се работи с прости готови драйвери в случай на USB или се работи дирекно с COM порт.
За случая ще трябва да се напише програма която да комуникира с някакъв процесор който да управлява силовата част. |
|
|
 |
DR.Rossi Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 11:54 Заглавие: |
|
|
Има раздвижване по темата за което благодаря !
Намирам разни неща из нета но или много големи или много малки.
Също така намерих PWM AVR-и но те стабилизират тока а на мен ми трябва да контролирам от 0 до 196 волта 15 А .
Чудя се дали магат да се пригодят ?
За това говоря
http://www.line-conditioner.com/Automatic-Voltage-Regulator.htm
а докато търсех попаднах на интерфейс I/O карти, който също ме интересуват има всякакви видове и работят на нечувани скорости 400MHZ 32 bit а аз търсех 3200 херца
http://www.acquitek.eu/data/acquisition.php |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 15:46 Заглавие: |
|
|
От тия от линка има някой дето май ще станат ама не знам колко ще ти струва удоволствието да го закупиш от там. Обърни внимание че е щатска фирмата.
Преполагам повече отколкото да ти се разработи и направи тук.
За готово решение търси или нещо жълто или нещо от бившите соц.
Мисля че имаше едни поляци дето имаха голям избор силови модули но не мога да изровя линк.
А за I/O картите надали ти трябва такова нещо. Много специфични са приложенията на такива карти. |
|
|
 |
|