| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 15:22 Заглавие: |
|
|
Ами какво трябва да направя в моя случай  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 19:21 Заглавие: |
|
|
незнам, аз се изчерпах от идеи....
вероятно схемата в ПДФ-а дето по горе писах трябва да помогне, само че със съответните променени елементи.... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 20:08 Заглавие: |
|
|
Ще помисля малко и аз, ама няма реверс
когато мотора става генератор до като спре да се върти мерих с уреда напрежението спада постепенно но не се обръща поляритета ,което затруднява работата.
Който има други идеи да пише Ще съм му благодарен  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 0:39 Заглавие: |
|
|
Я пусни една точна схема на веригите вътре, че да умуваме _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 23:26 Заглавие: |
|
|
Малко се забавих но нямах ток от 12 до 7
Ето схемката
Елементите са смд на керамична платка, потенциометъра е като писта на самата платка една пластинка се плъзга по него движена от бутона той движи и контакта с 3-те пластини( като натиснеш бутона и се затваря контакта само между 1 и 2 пластина от дясно на ляво и като натиснеш до края бутона подвижната пластина затваря и 3 те пластини)
Транзистора е на алуминиева пластинка извън ключа.Диода Д2 е като хапче извън платката е и е сложен с една пружинка между контактните пластинки. Интегралчето е GS069.
Дано дае полезна схемката и да доведе до положителни резултати  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 9:00 Заглавие: |
|
|
мини реленце с нормално затворен контакт, което се захранва от + и дрейн на транзистора.... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 9:26 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | мини реленце с нормално затворен контакт, което се захранва от + и дрейн на транзистора.... |
и трябва да затваря дрейна към "+" същевременно
съмнявам се че ще работи стабилно - в първия момент в който затвори напрежението на намотката му ще стане нула, щото е същото, релето ще изключи, обаче в мотора ще има още останала енергия и така релето ще си прецъква няколко пъти докато мотора спре, като същевременно няма да го забавя съществено...
Едит: ахаааа! разбрах какво имаш предвид... Убягна ми нормално затворения контакт на първо четене. Само че релето пак ще прави глупости когато работи ШИМ-а.... трябва управлението му да се направи със закъснителна верига, за да не се изключва, т.е. затваря контакта за кратките периоди в които работи ШИМ-а. Т.е. успоредно на намотката кондензатор, който се смята така, че времеконстантата му със съпротивлението на намотката на релето да е поне 3-4 пъти периода на превключване на ШИМ-а, и минуса от дрейна да се подава към този кондензатор през бърз диод - примерно 1N5819 шотки. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 13:59 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | мини реленце с нормално затворен контакт, което се захранва от + и дрейн на транзистора.... |
Мдаааа.... в бързането не съм доогледал...
не е дрейн-а а сорса...  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 3:25 Заглавие: |
|
|
Готово стана номера ето доработената схема вече ако някой реши да си модне бормашинката да види
Сложих оня диод понеже не спираше веднага. С него е ок само трябва да е як, сега съм му сложил един грец 8А временно пък и е по голям корпуса и се охлажда по добре ползвам му само еидния диод понеже нямах такива мощни диоди под ръка.
Благодаря ви за помоща  |
|
|
 |
|