Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Странен проблем: РС - Монитор /телевизор/
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
metalex
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: St.Zagora

МнениеПуснато на: Пон Фев 19, 2007 15:24    Заглавие: Отговорете с цитат

За съжаление днес не успях да се поровя в настройките на видео картата поради липса на друг монитор. Мога да отговоря само на Вашите съобщения и съвети.
1. Може би не съм бил достатъчно стилен, за да се получи недоразумението с количеството на мониторите. "Нямам монитор и този телевизор го използвам вместо стандартния монитор".
2. Телевизорът няма DVI вход, но има HDMI, който поддържа определени входни видео сигнали: 480i, 480p, 576i, 576p, 720p и 1080i. Разбира се, че мога да свържа DVI изхода на видео картата с HDMI входа на телевизора чрез преход и кабел, но не е ясно какъв ще е резултата, а пък и това противоречи на идеята на темата. Може би след време ще се наложи това гнездо /HDMI/ да се използва по предназначение за включване на друго устройство.
3. Както телевизорът така и компютърът се захранват от едно и също устройство, което е занулено.
4. Да така е. TV-то има вход, който е RGB и се използва за връзка с компютъра. Силно се надявам да не се стига до там, но какво да се прави?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Фев 19, 2007 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Самия факт че ти излиза нормално POST и стартовия екран на Win говори че връзката е добре. Просто видеокартата изкарва резолюция, която телевизорът НЕ ПОДДЪРЖА. Сложи нормален монитор, намали я, включи телевизора и задай такава, която може да поддържа съгласно описанието.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
veskobx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Usa

МнениеПуснато на: Пон Фев 19, 2007 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
Самия факт че ти излиза нормално POST и стартовия екран на Win говори че връзката е добре. Просто видеокартата изкарва резолюция, която телевизорът НЕ ПОДДЪРЖА. Сложи нормален монитор, намали я, включи телевизора и задай такава, която може да поддържа съгласно описанието.

Ако вдео картата не намира монитор в края на кабела ще се получи същото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Фев 20, 2007 10:30    Заглавие: Отговорете с цитат

В първия пост сте писали че е пробвано с различни резолюции.Ако това е така то не виждам какво по-вече бихте могли да направите(освен посещение на сервиз).Мен лично ме притеснява че е била включена кабелна по време на работа с РС.Виждал съм много грозни гледки при подобни експерименти.Хубавото в случая е че всепак има някакъв признак на живот но......
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
metalex
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 21, 2007 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan dimitrov написа:
В първия пост сте писали че е пробвано с различни резолюции.

Да така е. С всички резолюции от табличката на ръководството. Това съм го описал в първия си пост. Вчера имах възможност и с друг монитор отново се порових вече по задълбочено в настройките на видео картата, но безуспешно. Днес го закарах в сервиза. Ако бъдат коректни да ме информират след ремонта ще напиша съобщение във форума за резултата.
Относно кабелната и при мен при първоначалното включване на компютъра имаше проблем с картината т.е. не можеха да се понасят взаимно. Извиках техник от кабелната, който постави някакъв филтър, разделител или нещо подобно на коаксиалния кабел на вход в телевизора и всичко се успокои. Така си го ползвах до този момент - като монитор и като телевизор.
Извинявам се на модераторите за това отклонение от темата, но понеже стана въпрос си позволих да напиша нещо и за кабелната. Може пък на някой да му е полезно. Нали за това е форум.
Засега благодаря на всички отзовали се специалисти. Вички Ваши постове ми бяха полезни за вземане на решение.
Поздрави.
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 10:05    Заглавие: Отговорете с цитат

преинсталация на драйверите на видеокартата и настройки
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe написа:
преинсталация на драйверите на видеокартата и настройки

Idea "5. Преинсталирах отново драйверите на видео картата - също напредък никакъв." - това е т.5 от първия ми пост!!!
Върнете се в началото
metalex
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Днес си получих телевизора от сервиза. Проблемът се оказа във входа D15sub на телевизора. Idea
Благодаря още веднъж на всички за помощта.
Поздрави.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети