| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 11:30 Заглавие: prolux 21mrtn02 |
|
|
здравейте колеги тв то няма картина графика и звук екрана е тъмен вертикално има, развивки има, захранванията са в норми, видео сигнал на скарта има без звук ,дъмпове зареждах и други няма ефект проца е tda9351ps/n2/2i1185 ,от дистанционното каналите се превключват,на празен канал някога прошумява ,abl е 7.2 волта на 8крак на тхо-то вертикален и хоризонтален импулс влизат в процесора, чудя какво може да е навява ме вече че може и проца да се е шашана но не ми се вярва ако някой е срещал такова чудо да помага ще съм благодарен _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 15:58 Заглавие: |
|
|
| Кажи колко волта е ускоряващото.Опитаи да го увеличиш и кажи какъв е ефекта.Възможно е да е и видео усилвстеля.Провери дали до него има R G B сигнали |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 17:13 Заглавие: |
|
|
300 като го вдигна се показва обратен ход и в един момент изключва
започнах да трия пасажи от паметта изкара картина син фон със графиката в нея мога да се движа и да променям стойности но само това може да е и дъмп макар че зареждах няколко
TDA9351PS/N2/2I1185 TDA9875A TECC2949PG35D 24C16 с лепенка на нея 1144 това е изпълнението _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 17:18 Заглавие: |
|
|
Пробвайте тези _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 17:52 Заглавие: |
|
|
никакъв ефект с единия сви само растера по вертикал, по едната шина имам данни към паметта само при заявка а по другата имам данни постоянно взех да си мисля да не си търси нещо ,тунера го смених с един на Thomson от подобно шаси ефект пак няма _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 10:23 Заглавие: |
|
|
от цялата работа излезе късо между червен и ускоряващ по едно време тръгна но прецърква, друго качих други два кинескопа но не иска да тръгва с тях единия от watson другия от goldstar нещо особенно има ли при смяна досега пък такъв проблем не съм срещал да тръгва за секунда и да изключва знам че си следят тока на лъчите но тогава как се напасва нов ако прави такъв проблем _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 10:34 Заглавие: |
|
|
Не,нямало е проблем при смяната на кинескоп,а съм сменял поне 10.Да не е станало нещо при разреждането на кинескопа. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 10:39 Заглавие: |
|
|
dima с неговия кинескоп включва работи с тъмен екран излезе и звук оказа се че звука е бил на 6.5 и като е виждам на екрана нищо ме подлъгва че го няма а кабеларката е на 5.5 а и не знам на кой канал е но от снощи показа и картина като мига ,червения е скапан по някое време стабилизира за няое и друго време след това забива целия в червено но не към отопление тов а е лошото ако беше към отопление ще го отделя и готово а закачих други два и с тях тръгва за секунда и тв то изключва сякаш нещо го товари _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 22:45 Заглавие: |
|
|
| omegata написа: | | от цялата работа излезе късо между червен и ускоряващ ... | Ако има късо между червен и ускоряващ, G2 пада и екрана трябва да става тъмен, а не червен. | omegata написа: | | ... от снощи показа и картина като мига ,червения е скапан по някое време стабилизира за няое и друго време след това забива целия в червено но не към отопление... | Виж да не "забива" към първа решетка G1. Нея откачи ли я за проба?
Видеоусилв. с TDA6107 ли е? Размени червения катод с някой от другите два и кажи какъв е ефекта. Напиши колко са трите напрежения RGB с картина , колко са след като "забие" и колко са след размяната? Успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 9:43 Заглавие: |
|
|
след няколко прецърквания кинескопа се закрепи така си го и взеха с уговорката колкото изкара но защо не тръгна с дуги това не ми е ясно, два кинескопа смених и със тях иобщо не поиска и да включи телевизора, хем единия беше от watson като неговия латвийски кинескоп. tda6107 го сменях два пъти защотро при едно от прецъркванията едно изгоря _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |
|