| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 13:49 Заглавие: |
|
|
Здравейте kalito i penkeler !
Получих схемата и от двамата, благодаря ви. Пенкелер ми е писал нещо, но при мен излизат само ??????? (може би нещо шрифта не е правилен), така че , ако е важно , моля , напиши го пак, може и на латиница. Сега за монитора:Относно загряването на R778 провери D720 i C718. А за свиването провери: спойката на извод 5 на ТХО, D721, C739, C603, C601(na + trqbva da ima +15V), също така С602 за ликаж (ако го имаш, направо го смени, щото при ниски напрежения може да си изглежда изправен).Също така обърни внимание на шасито около мястото , дето казваш , че мрежовия кабел кърши платката за спукана или прекъснала писта, особено ако е двустранно опроводена.Ако имаш осцилоскоп, провери графиките .
От разстояние толкова мога да кажа, не е много , но все е нещо.
Успех и ти стискам палци  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
|
|
 |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 15:02 Заглавие: |
|
|
Кирилизиран е от всякъде, колега.
Това е първия mail които ми излиза така .
Благодаря все пак за заинтересоваността .  |
|
|
 |
Kalito Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 16:41 Заглавие: |
|
|
| Не е от Уиндоуса му. И при мен пишеше ????????????????? |
|
|
 |
Jordan Нов потребител

Регистриран на: 15 Окт 2003 Мнения: 43 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 16:53 Заглавие: |
|
|
| Относно ???????? - проверете да не се е променил Encoding -a, на страницата. За IE View-Encoding-Cyrillic(Windows) Ако пак не се чете може да пробвате с другите настройки Cyrillic |
|
|
 |
Kalito Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 15:06 Заглавие: |
|
|
Ами нямам осцилоскоп. Но не вярвам да е станало нещо от захранващият кабел на монитора. От както презапоявах - картината не се влияе от мърдането му(Много странно).
Вече имам по-добри наблюдения в/у начинът на поява на този проблем. Странното е, че когато включа компютъра/монитора - не става нищо - пипам го, мърдам го - не свива картината. Когато обаче се изключи(автоматично) монитора и после като мръдна мишката и той включи - е винаги със свит екран и става много чуствителен на допир или мръдване. Това е от прегряването вътре. Явно има някоя изключително слаба спойка.
А за R778 и нагряването му - ами смених го със същото съпротивление, само че с по-дълги крака, че да не грее толкова платката. Явно ще има нужда от охлаждане трябва да помисля къде да го сложа. Тъй като дори и да поправя проблема - при тази температура вътре - съмнявам се че ще издържат всички заводски спойки и че няма да стане още по-лошо и да изгори монитора. |
|
|
 |
Kalito Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 8:18 Заглавие: |
|
|
Абе много странно се държи тоя монитор!!
Не мога да изолирам случаите при които свива екрана.
Забелязах
Първо беше при мърдането на захранващият кабел, след като презапоявах спря да се влияе от него. Започна да се свива след около 1 час от включването му, вчера цял ден търсех лоши спойки с лупата(заболяха ме очите и гърбът направо), презапоих всичко около ТХО по схемата и като го пуснах - работеше нормално - мърдах го бутах го - не сви картината.
Ама днес още като пуснах РС и веднага я сви - мърдах, бутах, местих - ЕДВА се оправи и не знам какво ще го правя ако пак я свие..
Съмнява ме, че проблема не е в спойките( толкова много запоих....). |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 8:59 Заглавие: |
|
|
Настройката на резолюцията и честотата на монитота става в компютъта, а те влияят на размера. Що не си видиш видеокартата. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 10:12 Заглавие: |
|
|
Има известна вероятност дефекта да е причинен от лоша спойка на платката на отклонителната система...Прегеледайте я и презапойте всичко по нея.За проба може да почукате по нея леко с дръжката на отвертката... _________________ Az sam |
|
|
 |
Kalito Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 19:42 Заглавие: |
|
|
| Фикри Нури написа: | | Настройката на резолюцията и честотата на монитота става в компютъта, а те влияят на размера. Що не си видиш видеокартата. |
Не вярвам да е от видео картата. Ако беше от нея нямаше да се оправя и разваля щом пипна монитора. Пък и толкова хора се оплакват от същият проблем...
Странното е че след всяко отваряне, си сменя "причината" на дефекта. Сега пък едвам се оправя, трябва да го въртя нагоре-надолу и да го дръшам леко повдигнат че да "схване"(хах).
Като натисна леко горният или добният ръб нагоре или надолу и се оправя, като натисна левия или десния - никакъв ефект не дава?!
Ама че странно държание. Има ли вероятност някой елемент вътре да е с "привършващ" живот и за това да се появи този проблем.
П.С. Абе май на ремонт ще го нося. Ама не знам колко би ми и излязло - ако е някаква голяма сума - по-добре нов да си взема май..... |
|
|
 |
|