| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 12:21 Заглавие: проблем коя SMR40200 да закупя ?SAMSUNG CK-3339T |
|
|
Колеги на телевизора бе избила SMR40200C .колеги търсейки в нета се натъкнах на много разновидности от тази схема :SMR40200,SMR40200/PNS,SMR40200C,SMR40200C-SSU,SMR40200C/Block,SMR40200C/KIT,SMR40200C/PNS.
Като най евтина е SMR40200C-SSU около 8 лева ,не знам защо е такава голяма разликата в цената и дали мога да купя по евтината и да ми свърши работа .Хибридната интегралка тука е HIS0169C.
някой може ли да ми каже коя схема да закупя и задължително ли е да сменям дросела дали да не пробвам с лампа без да го подменям или ?
Предварително благодаря.
Някой ме посъветва за турско заханване от 10$ ,но как по какъв критерий или марка или модел да търся такова? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 13:48 Заглавие: |
|
|
Моето мнение е да сложиш турско захранване.Има много разновидности включително и такова което се монтира директно на мястото на сваления импулсен трансформатор.Ако ползваш такова задължително трябва да му сложиш допълнителен радиатор.Не са идеалния вариант но поне са с извесно схемно решение и много лесни за евентуален ремонт.Трявба да има две напражения.Около 120в и 15 в. Как да ги сложиш и поместиш вече е въпрос на твоя преценка.
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 15:36 Заглавие: |
|
|
| До сега колкото захранвания съм поставил на нито едно не съм слагал допълнително радиатор защото мерейки температурата на радиатора то тя не надхвърляше 50 градуса.Единствено на 14 инчовите се налагаше да отрежа горния ъгъл на платката защото като завра шасито то платката опира в кинескопа.Разпознаването какъв модел ти трябва става лесно.Първо на опаковката пише че замества SMR ра. и второ изводите на трансформатора са 5 броя и отговарят точно на изводите на оригиналния траф.Поставянето му ще ти отнеме не повече от 10-15 минути.Не те съветвам да слагаш SMR защото тук един колега за два месеца три пъти му горя и му писна накрая та сложи турско. |
|
|
 |
Ангеле Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 0:36 Заглавие: Относно SMR-a |
|
|
НЕ си губи времето да ремонтираш оригиналното захранване,защото понякога проблема е в импулсния трансформатор,HIS-a и малките дросели по платката
Турското захранване е идеално решение-евтино и сигурно-сложил съм за 2 години повече от 50 броя-единствено трябва да намажеш транзистора със паста и добре да го затегнеш
М/другото попадам напоследък на турски захранвания с лоши спойки-бързат хората-търсенето е голямо
Успех! |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 9:47 Заглавие: |
|
|
В момента ремонтирам телевизор със сложено такова захранване,транзистора е с допълнителен радиатор и почти не грее след едночасова работа,но за сметка на това резистора в RC групата в колектора направо пече,там е сложен 39ом на 2 Вата/платката около него почти е изгоряла/,поставих за всеки случай 3W,но пак грее,някой да иам идея. _________________ Димитър |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 10:01 Заглавие: |
|
|
Направо махни демпферната верига хем тя няма да грее хем транзистора ще истине поне с 10-15 градуса.Такова чудо му отрязах демпфера и се снижи температурата значително.Това съм го чел като препоръка от руския форум на МОНИТОР или в секретите на ТЕЛЕМАСТЕР. Транзистора е BU 508 и трябва да издържи ако има отскоци На въпроса за SMR мога да кажа че съм изработил за себе си готови платки по една руска схема която използва SE 115 един оптрон транзистор и голям полевак на радиатора.Работи идеално и не се внасят никакви изменения в схемата.Разликата на напрежението в работен и дежурен е не повече от 0.3 волта.Също не се влияе от състоянието на въпросния дросел. Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|