| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
LZVQ Опитен потребител

Регистриран на: 18 Юни 2004 Мнения: 174 Местожителство: Белоградчик
|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 20:48 Заглавие: Търся схема на зарядно ... |
|
|
| Кажете някоя добра и изпитана схема за заряд на автомобилни акумулатори с регулиране на зарядния ток и изключване на заряда при достигане на номиналното напрежение |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 21:53 Заглавие: |
|
|
| Уф..прегледай из форума.Знаеш ли колко много е изписано.Жокер-с компаратор си нагласяш на колко V да ти изключва заряда. |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 16:09 Заглавие: |
|
|
| ShaGratH^ написа: | | Уф..прегледай из форума.Знаеш ли колко много е изписано.Жокер-с компаратор си нагласяш на колко V да ти изключва заряда. |
Така както го казваш означава че трябва зарядното на определен период да прави пауза, и в тази пауза да се мери напрежението и ако не е достигнало номиналнато да продължала. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 16:25 Заглавие: |
|
|
| Ето ти една схема на тиристорен регулатор който съм използвал за заряд на акумулатори , не отговаря напълно на изискванията ти но мисля че ще можеш да я доработиш |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 22:53 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | Ето ти една схема на тиристорен регулатор който съм използвал за заряд на акумулатори , не отговаря напълно на изискванията ти но мисля че ще можеш да я доработиш |
Как би трябвало да се регулира тази схема ? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 7:32 Заглавие: |
|
|
Тази схема регулира напрежението а от там и тока на заряд. Тя е максимално опростена и няма никакви защити и ограничения.Трябва да се ползва от "ГРАМОТНИ" хора защото при даване на късо на щипките тиристора си заминава.По принцип и аз ползвам нея вече 20 години  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|