| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 19:19 Заглавие: Какво представляват картите за сателитна телевизия |
|
|
Интересува ме, какво представляват картите за сателитните приемници, като чип и въобще. С какъв програматор могат да се четът и дешифрират - ако може. До сега не съм се занимавал с този вид техника и ми е интересно да разбера повече за тях. Ясно е че са някакви презаписваеми микроконтролери или памети, но какво по-точно и как могат да се четът. Благодаря предварително за всяко инфо.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 22:43 Заглавие: |
|
|
| Късничко си се сетил ,вече няма свестни работещи пиратски карти ,виж нещо за обща култура във http://www.dvb-bg.com |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 22:29 Заглавие: |
|
|
На мен ми е достатъчно да си клонирам една работеща, за да пусна на няколко телевизора с една такса. Никой не е казал, че ще правя пираство. Все пак благодаря за линка, но мислех че някой ще помогне с по-изчерпателна информация пък било то и на ЛС.
Така че ако някой знае нещо нека го сподели. Трябва да си помагаме мисля.  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 19:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | На мен ми е достатъчно да си клонирам една работеща, за да пусна на няколко телевизора с една такса. Никой не е казал, че ще правя пираство. | Успех в клонирането ,между впрочем има такива устройства но не са без пари ,иначе за повече телевизори и провайдерите дават начин но се плаща такса и за другите телевизори. Аз лично не се занимавам с тези неща ,но покрай ремонтите съм чувал по нещо ,колкото знам ти казах. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 20:49 Заглавие: |
|
|
има начини и без да се плаща и без да се клонират карти, връзва се само RS232 кабел между приемниците , но самия приемнк трябва да е флашнат за тази цел , и да има опция за шерване на карта , могат да се ползват и други видове приемници Especta и Voltel ,в линка по горе трябва да има достатъчно информация _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 13:37 Заглавие: |
|
|
Благодаря за инфото и на колегата, който ми прати инфо по мейла.
Това със свързването на приемниците и аз го мислих, но не така.
Мислих да свържа крачетата на четеца на оригиналната карта от единия приемник, до четеца на другия - разбира се без захранването - само сигналите, но явно така няма да стане. Най-много приемниците да думнат.  |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 22:34 Заглавие: |
|
|
Имам един въпрос по темата
SMARTMOUSE/PHOENIX програматор
http://www.dvb-bg.com/skydigital/prog.html
С това чудо може ли да се четът и презаписват картите на булсата.
За четене прочетох във форума им, че ги четът, но дали могат да презаписват.
Ако някой разполага със схемата на този програматор ще съм му благодарен, както и за малко повече инфо. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 23:04 Заглавие: |
|
|
Ако можеше свободно да се копират щяха ли толкова много хора всеки месец да плащат по 15 - 20 лв абонамент? Мислиш ли че някъде ще е публикувано в открит вид безплатно решение?
Със същия успех може да намериш и програматор за "топломери". Дори е доста по вероятно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 23:13 Заглавие: |
|
|
Знам, че никой няма да тръгне открито да казва на някой, защото на следващия ден вече няма да става номера.
Попитах, пък ако има някой нещо скрито да сподели има бутон за ЛС и Email .
Логиката е такава, че след като ги рефрешват чрез приемниците си, значи тези чипове в картите са препрограмируеми. Нещо от рода на PIC процесорите или AVR микроконтролерите. Ех само да им знаех вида на чипа вътре и малко инфо за него
Поне да имах на кое краче на картата какъв сигнал се подава. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 23:35 Заглавие: |
|
|
Аз имам Multiprog98 програматор, чрез Phoenix интерфейс може да програмира такива карти... Работата в случая не е да имаш програматор, а да имаш какво да запишеш в картата... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|