| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 14:27 Заглавие: Термостат за микровълнова - откъде? |
|
|
Имам малка драма с микровълновата - Whirlpool IL10WH. Единия термостат седи отгоре в/у камерата, като е в нещо като вдлъбнатина на тенекиения капак. Неясно как беше окъсил със металното шаси - не е заливана печката с нищо, а в тази вдлъбнатина имаше солни кристали, както и следи от преливане - все едно е била пълна с нещо. Може би от топлината е кондензирала вода
Както и да е, та този термостат е прекъснал (а май е нормално затворен), не мога да намеря такъв - 36TX12 11451 F110-20C S0231 ?
Може ли да ме светнете откъде да взема такъв? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 14:55 Заглавие: |
|
|
Дай го накъсо и си готов,щом е на камерата не е особено важен-ще бачка безупречно и пак ще е добре защитена и без него. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:02 Заглавие: |
|
|
Това си го пазя за краен вариант  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:07 Заглавие: |
|
|
Не бой се той изключва обикновено поне на 105градуса-а такава температура трудно може да стане точно там на покрива на камерата.
Точно същия няма да намериш-абсурд-на същата температура ще намериш във всеки по-голям магазин за електронни компоненнти-пробвай примерно в МП ЕЛЕКТРОНИКС"ООД; ул."Пиротска"30 ет.2; тел.831-14-52
.Ако си толкова на зор да го сложиш-мога и аз да ти пратя-имам една купчина такива "термота" _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:17 Заглавие: |
|
|
Благодаря, точно - 101.7+/- 4.4 е по каталог (сега го изнамерих) - ще пробвам с метода на нагласьов с подобен. Предпочитам да е с една идея по-дуракоустойчив, защото потребител на уреда е сестрата, която е успявала да потроши всякакви невероятни електроуреди . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:29 Заглавие: |
|
|
Сложи някой поне на 105градуса да е-на колкото щеш да сложиш-то все никога не се развива температура от над 100градуса там така че е без значение точната стойност. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 19:47 Заглавие: термостат |
|
|
| Ако си от София има на 2 места . |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 0:26 Заглавие: |
|
|
Мерси, взех си един на 110 градуса. Малко е втора употреба, но ще го преживея Утре ще го инсталирам,но не ми е ясно откъде са се взели тия соли и тая вода изобщо там  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 1:46 Заглавие: |
|
|
| Sharo написа: | Мерси, взех си един на 110 градуса. Малко е втора употреба, но ще го преживея Утре ще го инсталирам,но не ми е ясно откъде са се взели тия соли и тая вода изобщо там  | Питай сестра ти  |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 23:33 Заглавие: |
|
|
Баси, още съм в шок... (не електрически ) Оказа се, че оригиналните два термостата са с нормално отворени контакти и са в ред, но при сработване, окъсяват първичната намотка на трансформатора Няма грешка, вързани са двата паралелно един на друг, а на платката изходите към трансформатора и към термостатите са свързани. Еб*х тая техника - и кво, всеки път като прегрее - отваряй и сменяй бушони. Дали да се направя на велик инженер и да свържа н.з. термостата последователно на първичната намотка? И тия двата да ги изхвърля
Оff: Сестрата отрича... |
|
|
 |
|