| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 15:03 Заглавие: |
|
|
Възможно е и дросела L501 да се е опекъл  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
daniel63 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 16:30 Заглавие: |
|
|
Ако не е здрав този интеграл TD8350Q може ли да има товар на R503 и R435 и въпреки това да има вертикална развивка ценер D434 ZY33 понеже е пробил за 33V ли е ? ? ? ? тва ми е много интересно а относно 4ипа мен ми е ясно 4е е за корекцията но тоя вапрос дет го зададах ми е лубопитен и аз лесно мога да го разбера щте прекъсна Единаисто кра4е и лесно щте вида дали има товар но се пак да се спитам с вас ?????? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 17:12 Заглавие: |
|
|
Че къв е проблема-ВО секцията и EW-секцията в чипа са си напълно самостоятелни.Може корекцията да е окъсила а вертикала да си е жив-къв е проблема?
Ценера е на 33В -ако ти е гръмнал пак ша ти пуши резистора. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 22:50 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Че къв е проблема-ВО секцията и EW-секцията в чипа са си напълно самостоятелни.Може корекцията да е окъсила а вертикала да си е жив-къв е проблема?
Ценера е на 33В -ако ти е гръмнал пак ша ти пуши резистора. | Напълно съм съгласен с колегата Bojilov. В 90% на този интеграл му се скапва E/W корекциите. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 17:27 Заглавие: |
|
|
Вазможно е във вертикалната корекция да има дефект със TDA8350Q
но основният ми проблем е и в хоризонталната корекция защтото беше исгорял транзистора на на високото след като го смених тои исгоря пак
но премахнах Диот D502 и телевизора тръгна без да исгори транзистора
но със распънати хоризонтали когато го запоя D502 екрана на телевизора не свети а без него светва след проверка видях 4е резистора
R503 които ми го каза 4е е 5,6 ома е исгорял но тои вероятно е исгорял
защтото ценера ZY33 е пробил след смяната му на ценера и резистора R503 като разделих връзката със интеграла Единаисто краче пак има товар на R503 след като съм премахнал R503 и запоя Диода D502 телевизора спира да работи проверих всички кондензатори спрямо масса
бобините не са оваглени но има някакъв товар
за GRUNDIG xs 70/1 - CUC6360 Stereo ! някакво мнение или идея по вапроса ??? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 18:20 Заглавие: |
|
|
Разкачи L501 и кажи какво става-дава ли телевизора свило по хоризонтали??  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 22:22 Заглавие: |
|
|
| daniel63 написа: | | ... вазможно ли е да има връзка с ТXO... | Възможно е да има връзка с ТХО. Възможно е да има връзка и с откл. с-ма. Но преди това трябва да провериш една шепа диоди и кондензатори, които работят на висока честота и на 1500V. И как ги проверяваш, c омметъра спрямо маса ли? Повечето от тях нямат връзка с масата. | Цитат: | | проверих всички кондензатори спрямо масса | Ако искаш да ти се помогне, напиши точно кои кондензатори и кои диоди си измерил с уреда и точно кои кондензатори и кои диоди си сменил с нови. Успех! |
|
|
 |
daniel63 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 12:27 Заглавие: |
|
|
Към всички колеги и kъм колегата Bojilov които написа:Разкачи L501 и кажи какво става-дава ли телевизора свило по хоризонтали??
--------------------------------------
След като свалих бобината L501 при запоени Диоди D502 и D503
телевизора няма Растър и транзистора на високото загрява повече
без да исгаря но когато отлепя някои от Диодите D502 i D503 телевизора
тръгва със распънати хоризонтали както подчертах емблемите на програмите не се виждат понеже картината е распъната и тогава транзисторът на високото не загрява !!! даваите идеи и мнение все пак ви благодаря за GRUNDIG xs 70/1 - CUC6360 Stereo !
Искам същто така да попитам възможно ли е вертикалната корекция със TDA8350Q Единаисто краче да работи заедно със L501 D502 i D503
тъи като аз не съм въстановил R503 възможно ли е и двете схеми да работят заедно и заради това телевизора неиска да светне и да има товар !?!?!??!!?!??!!??!?!????
за GRUNDIG xs 70/1 - CUC6360 Stereo ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 12:46 Заглавие: |
|
|
Двата диода D502 D503 и двата кондензатора в паралел на тях провери ли ги? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 12:54 Заглавие: |
|
|
Смени кондензатора във веригата на ХОС.Нещо от рода на 330-до 470nF/400в _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|