Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проектиране на печатна платка
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nikolay_Zhelev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Фев 24, 2007 19:52    Заглавие: Проектиране на печатна платка Отговорете с цитат

Приятели, молбата към вас ми е, може ли някой да ми направи от BMP файл PCB работещ файл готов за печат на машина. Проблемът ми е, че не мога да работя с програми за чертане на схеми, а нямам много време. Ето за коя схема става дума:

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 24, 2007 22:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Дай схемата да ти я направя за половин час, пък ти ще ме редиш с един паламуд като му дойде сезона. Това което си дал е графичен оригинал на печатната платка, но ме мързи да свалям схемата от него. В коя платкджийница плануваш да си правиш платките? Бърка ли те едностранни или двустранни?
Nikolay_Zhelev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 13:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ти благодаря! Прочетох в сайта на списание Млад Конструктор и по-точно в интернет магазина им, че изготвят печатни платки, и реших там да си я направя. Не съм много навътре в тези неща и не знам дали това е най-изгодният за мен вариант. Ако имаш други предложения с радост ще ги чуя. А относно едностранна или двустранна, това което ми трябва е само гърба на платката със пистите. Това което искат от Млад Конструктор са " Изисквания: Изходен файл - Protel (.pcb или .ddb), минимална ширина на пистата - 0,3mm, минимален диаметър на отворите - 0.8mm, минимална дебелина на текста за белия печат - 0.35mm, минимална широчина на площадка около отвор - 0.3mm, минимално разстояние между две писти - 0,25mm. " Ако може разбира се и крайните размерите на платката да са от рода на 5см дължина и 3 см. ширина, а паламуда го имаш веднага щом получа платката!

Надявам се тази схема да свърши работа.

Последната промяна е направена от Nikolay_Zhelev на Нед Фев 25, 2007 14:04; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 13:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Nikolay_Zhelev написа:
... А относно едностранна или двустранна, това което ми трябва е само патечките, нищо друго...

Наистина не си много навътрЕ.
Сорса за PIC-a имаш ли го?
Или след това някой друг ще трябва да пришива към копчето балтон?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Nikolay_Zhelev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Да сорса го имам, само ми остава до го кача на PIC-а. Със електроника се занимавах доста отдавна и нещата съм ги забравил, за това ви питам и се консултирам с вас.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 14:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок, питането ми беше напълно добронамерено, за да не се окаже после че платка имаш но няма какво да сложиш на нея.
Бих те посъветвал и предварително да провериш за какви цени става дума там където си решил да я правиш, защото ако ти трябват една, две бройки Confused Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 14:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Обяснявам:
1. Млад конструктор правят май само едностранни платки. Не е най-доброто решение.
2. Препоръчвам за място за правене SelektraPCB. Фирмата се намира в Пловдив, цените им са съвсем прилични, платките също и имат калкулатор за цени на сайта си. Като недостатъци съм забелязал, че ползват някакъв мейл на дир.бг дето чат пат не работел и че като си праиш поръчката по мейла (през сайта им нещо не им излезе кирилицата Rolling Eyes ) трябва да звъннеш да питаш дали са я приели. Нямали възможност да отговарят на всеки мейл с поръчка. Сигурно ще се коригират де, но засега е така.
3. Работя на EAGLE. Препоръчвам ти го и на теб. Протелът е нещо тежко, сложно и не безплатно по принцип. www.cadsoft.de

Това е ... Сега ще ти начертая схемата и платката, а ти през това време си инсталирай Eagle за да можеш да видиш какво съм ти направил.
Nikolay_Zhelev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 14:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще се вслушам в съвета ти. Току що пуснах да се тегли Eagle програмката и посетих сайта на фирмата. Цените ме устройват напълно, още веднъж благодаря. Ако имаш възможност прати ми файла на e-mail: [email protected]
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 15:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Готов си. Сваляй си файла от тук. Провери схемата да нямам грешки. Ако не ти харесва разположението на елементите си го преправи.
Nikolay_Zhelev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 16:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата е станала чудесна, разположението на елементите също е отлично! Радвам се, че има хора като теб! Много ти благодаря!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети