| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 15:08 Заглавие: |
|
|
Сега ти се вижда смешно, но едно време като правех първия детекторен приемник бях заровил една поцинкована кофа, що шамари изядох тогава заради кофата... (по онова време си струваше пари)  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 15:42 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | Сега ти се вижда смешно, но едно време като правех първия детекторен приемник бях заровил една поцинкована кофа, що шамари изядох тогава заради кофата... (по онова време си струваше пари)  |
Даам и за моя заравях кофа,помня,помня,и антена тип "Дълга жица",въздушен променлив кондензатор,бобина,детекторен диод,високоомни слушалки-от ония 2,2килоома черните съветските.Ей,ей кви времена бяха... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 16:09 Заглавие: |
|
|
..... и за антена - нулата в контакта  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 16:43 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | ..... и за антена - нулата в контакта  | А после научих и един друг мурафет, нулата за земя а фазата през един кондензатор 460пф за антена е-е-е-е-х, спомени споменииии. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 16:48 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | RC написа: | ..... и за антена - нулата в контакта  | А после научих и един друг мурафет, нулата за земя а фазата през един кондензатор 460пф за антена е-е-е-е-х, спомени споменииии. |
При мен бачкаше със антена кабела на кабелната и земята ми беше нулата на контакта.
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 17:00 Заглавие: |
|
|
Имаше една съвсем тъничка книга на А. Шишков-тя ми е била първият учител-вече и името и забравих-вътре имаше
-Детекторен приемник
-решетъчен детектор с 6Н2П мисля беше
-детекторен приемник с НЧУ
-описания на основните радиоелементи
Някой ако се сеща коя е книжката и я има-да я сканира и да я качи някъде в нета-тя беше кратичка. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 17:07 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | При мен бачкаше със антена кабела на кабелната и земята ми беше нулата на контакта.
 |
Кабелната не беше още измислена  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 17:13 Заглавие: |
|
|
Даже ако на някой не му трябва въпросната книжка ще му я купя-колкото пари там каже-тънка беше,с тънки корици-все си мисля че заглавието беше нещо от сорта на "Първи стъпки в радиоелектрониката" или нещо подобно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 18:05 Заглавие: |
|
|
Тая я видях,и даже ще си я поръчам утре,ама е съвременно издание-
схемите ща са нови с транзистори и чипове вероятно,а
на мене ми трябва стария вариант-където схемите са "решетъчен детектор с 1 лампа","Детекторен приемник","Детекторен приемник с едностъпално НЧУ". _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|