Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ако имам дъно Socket 7 с PII мога ли да сменя с К6

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
petiomalchev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пон Фев 26, 2007 21:59    Заглавие: Ако имам дъно Socket 7 с PII мога ли да сменя с К6 Отговорете с цитат

Извинявам се за въпроса защото е ретро но ме гризе съвеста. Имам едно дъно Socket 7 с PII 200МН и едно Socket 7 с К6 500МН дали мога да им сменя процесорите. И двата са ми подарени /за да не ги хвърлят в боклука/. Занимавам се с тях за спорта /прави ми удоволствие/. Това дъно коетое с К6 - 500МН не си разпознава L2 кеша /който е на дъното/ и работи като 200МН. Процесора К6 500МН съм го пробвал с друго дъно и филмите вървяха /но тосе прецака /, с това не искат. Tова за L2 кеша го изведе AIDA32 като забележка. Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

За филмите - зависи от кеша и чипсета. Пробвай дали ще тръгне, няма как да изгори. Огледай и за джъмпери по дъното за множители и шина на процесора за да го ползваш пълноценно Smile
D.Kolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

потърси в гугъл информация за дъната. трябва да имат джъмпери за смяна на напрежението на процесора /от там се избира какъв тип/.после гласиш множителя и честотата се получава.
Върнете се в началото
petiomalchev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Днеска огледах това дъно с PII на 200МН за такова ми го дадоха а то излезе с процесор Cirex PR266 като огледах джъмперите и таблиците за тях останових, че максималната честота на шината е 75МН и най-големия множител е х3 /75х3=225МН/ Сигурно ако го сложа К6 500МН и тръгне то честотата ще е 225МН. Като ми дадоха това дъно със Cirex пуснах го ито не тръгна. Помислих че е от RAM и сложих друга 32МВ 100МН с нея тръгна, като огледах джъмперите видях че така както са наредени нямя такова положение в таблицата за честота на шината. Преместих джъмперите в положение отговаряшо на 66МН и рамта скоято ми дадоха дъното тръгна. Така че отписвам това дъно.БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ ВИ Laughing
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 23:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Като го пуснеш на 1,5 множител с по-голям процесор множителя става 3,5 Smile
chwr
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Поразрови се във форума на rom.by.
Ако дадеш модел на дъното и чипсета може да изскочи нещо конкретно.
На дъно с i440TX поддържащ до 233МХц съм пускал К6-II 500 и беше най -производителното дъно за Socket7, което съм срещал. Сравнявано е с други поддържащи 100МХц-ова шина.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети