| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 15:26 Заглавие: TV CROWN CB2198B не заработва. |
|
|
Трябваше да ву оправям вертикалната и смених един издут кондензатор и още два други профилактично, но при пускането забравих да включа отклонителните бобини, след което телевизора повече не пожела да изкара образ.
В телевизора има една единствена интегрална схема с надпис NTDA9381--2NC (тиретата са две). Завчера пуснах питане за схема, но до момента никой не се е обадил. Ако някой от вас е ремонтирал такъв телевизор и има идея какво да огледам ще му бъда благодарен, ако ми каже.
Транзистора на хоризонталната развивка е ТТ2140.
Ефекта, когато го пусна с дистанционното е едно тихо прицъкване. Постоянно и равномерно като при късо в импулсно захранване. До момента обаче не съм открил късо във веригите около крайното стъпало за хоризонтално отклонение. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 15:46 Заглавие: |
|
|
Напраженията нормални ли са или клякат ? Транзистора на развивката може да е здрав на мерене , но само на мерене. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 15:55 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | Напраженията нормални ли са или клякат ? Транзистора на развивката може да е здрав на мерене , но само на мерене. |
Кляка с няколко волта. Високото имам предвид. От 110 слиза на към 104-105. Звъннах в магазина на Наско Колев, но ми казаха, че не са и чували за ТТ2140. Ще се разходя да потърся. Пробвах с BU2508 но ефекта е същия. Имам предвид, че не заработва и тихото цъкане е съшото, но няма да се изненадам ако телевизора се окаже капризен на краен транзистор.
А като се прибера довечера ще пусна осцилоскопа, и ако трябва ще пусна и втората сонда с делител към захранването да го видя какво прави и дали е в синхрон със запускащите импулси от драйверното стъпало. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
nikokl Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 16:39 Заглавие: |
|
|
| провери си захранването на ВО и кондензаторите за +и- ги смени |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 8:43 Заглавие: |
|
|
| nikokl написа: | | провери си захранването на ВО и кондензаторите за +и- ги смени |
Аз точно на захранването на ВО смених кондензатор. Ще ги проверя веднага. Е... след около час. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 20:30 Заглавие: Хоризонталната заработи. |
|
|
Вертикалната я товареше. Взех нова вертикална (STV9302A) но нещо е е в ред, защото ми отваря само горната половина на екрана. Сега ще си отиграя с елементите около нея. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 2:17 Заглавие: TV CROWN CB2198 |
|
|
| Смени и двата електролита в захранването на интеграла с 220мФ и провери дали са еднакви напреженията.Също и двата диода от ТХО за +/- . |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 11:44 Заглавие: Re: TV CROWN CB2198 |
|
|
| wesko dilow написа: | | Смени и двата електролита в захранването на интеграла с 220мФ и провери дали са еднакви напреженията.Също и двата диода от ТХО за +/- . |
Смених ги. И преди ги бях сменил, но си бях сложил по 100мкФ. И в двата случая ефект нямаше. И диодите смених. Всички електролити около ИС са сменени. Ще пробвам с още една вертикална. Не е невъзможно и да съм попаднал на дефектен чип. Имал съм преди години такъв случай - четири броя STR451 един след друг с различни дефекти.
А напреженията се различават с една-две десети от волта, което според мен е напълно допустимо. + и - около 13,8.
Остава ми да прегледам всички останали елементи един по един - освен да съм попаднал на дефектен чип друго на акъла не ми идва. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 12:40 Заглавие: |
|
|
Да нямаш прекъснала кадрова бобина.Колко ома е? _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 13:10 Заглавие: |
|
|
| bamze написа: | | Да нямаш прекъснала кадрова бобина.Колко ома е? |
Ако беше прекъснала нямаше да имам половин екран. В момента шасито съм го вързал на един кинескоп 51 см. 90 градуса с дебела шийка. Вертикалните бобини са около 15 ома а развивката се държи така, сякаш кондензатора, който осигурява втората половина на развивката (при по-старите модели вертикални) просто е свален.
Тук обаче имаме двуполярно захранващо напрежение и нещата са малко по-различни. Такава вертикална до момента не съм ремонтирал и номерата и не са ми познати. |
|
|
 |
|