| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 11:36 Заглавие: Имам искри и чаткане в ТХО на SCHNIDER STV2803? |
|
|
| Имам телевизор SCHNIDER STV2803, който не работи. След като се включи минават 3-4 секунди и след това чува чаткане и се вижда искра(около 2 см) от горната част на ТХО към магнитопровода му. Искрата не е точно където излиза кабела за високото, а сякаш от пластмасовия му корпус. Това гаранция ли е че се е повредило ТХО, или има вероятност за друга повреда? Крайният транзистор е здрав и всички електролитни кондензатори около него съм ги замерил. А някой може ли да ми прати и схема(не можах да намеря в интернет).Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 11:42 Заглавие: Re: Имам искри и чаткане в ТХО на SCHNIDER STV2803? |
|
|
| Anonymous написа: | | Имам телевизор SCHNIDER STV2803, който не работи. След като се включи минават 3-4 секунди и след това чува чаткане и се вижда искра(около 2 см) от горната част на ТХО към магнитопровода му. Искрата не е точно където излиза кабела за високото, а сякаш от пластмасовия му корпус. Това гаранция ли е че се е повредило ТХО, или има вероятност за друга повреда? Крайният транзистор е здрав и всички електролитни кондензатори около него съм ги замерил. А някой може ли да ми прати и схема(не можах да намеря в интернет).Благодаря. |
ТХОто ти е повредено.Трябва да се смени.
Ако продължаваш да го пускаш така да праска искри рискуваш да повредиш още неща  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 13:09 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Има и временно решение със силикон и подобни. |
Лошото е че обикновено след такива лепенета,на следващия път като преискри си заминава процесора.А той след лепене "следващия път" обикновено не е кой знае колко далеч във времето.
Само смяна-недей да го учиш на глупости!  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|