|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
key5 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 13:58 Заглавие: |
|
|
Е това вече е несериозно!!!
На сондата на eler като и смениш кондензатора от 10nF на 120pF със съответни диоди няма ли да стигне 400МHz ? Е да има малката разлика е че в твоята схема сондата е удвоител на напрежение /има още един диод/. Другото което забелязвам са диодите в обратната връзка - ама че калибриране. На всеки 0.5Целзий по 10mV - диода има по-малка инертност от терморезистора и за това в някои случаи се предпочита като термоелемент.
Още от самото начало трябваше да кажеш че си тръгнал да правиш цяла лаборатория.
Този линк е към схема с | Цитат: | | ...... PIC микропроцесор /0-30 мгц/ с LED или LCD индикация,подходящ за изпълнение в домашни условия. |
http://i.data.bg/07/03/01/257999_orig.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 19:56 Заглавие: |
|
|
В книгата, от която съм го видял този пробник пише следното: Ако елементите са монтирани с колкото може по-къси краища, точността е в границите на +-10% за обхвата 50 kHz-250 MHz. Входният импеданс е около 6 КОма, шунтиран с 1,75 pF (на 200 MHz).
Диода е даден 1N34A. |
|
|
 |
key5 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 9:52 Заглавие: |
|
|
skynet,
грешката е моя. За определяне на честотния диапазон ти е необходима входна верига без значение от твоята схема или на eler . Свръх-бърз ADC не ти трябва - ще свърши работа и този който е в PIC-a /10бита/, затова ADC1 от схемата отпада, като "R1,R2,D3" се свързва към пин2 "RA0" на PIC-a. D15,R6,D7,RESET,J2,J3 могат да отпаднат, D3 е за предпазване на входа от пренапрежение, вместо 16F873 може да използваш 18F252 или друг с вградени АЦП. Прилагам нова схема :
 |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 12:29 Заглавие: |
|
|
| key5 написа: |
Още от самото начало трябваше да кажеш че си тръгнал да правиш цяла лаборатория.
|
Е цяла лаборатия не,но минимума което ми е необходимо .
Благодаря за отзива и схемата,но трябва да отбележа.че писането с главни букви във форумите е признак на раздразнение и гняв
А аз не знам с какво съм предизвикал това.Просто потърсих малко съдействие.
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|