| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Нед Мар 04, 2007 15:56 Заглавие: Туризъм и челници със светодиоди |
|
|
Здравейте харесах си един челник за туризъм,пък и като умрат бушоните или като спре тока са бая удовни.Та харесах си един ама мие много скъп 85лева [url=http://stenata.com/?itemID=92&groupID=0&categoryID=113&brandID=&start=0&max=50&order=&direction=&search_submit=&search_word=]
ето това е[/url].
та си мислех дали ще може да си купя един за десетина лева с обикновени крушки да го изкормя и да му сложа свето диоди.
Въпроса ми е какви светодиоди да му сложа ,на описанието пише само Тип крушки Криптон / 3 светодиода.
и дали температурата влияе на светодиодите,трябва ли да са специални,
че обикновените челници умират на минусови температури или този ефект е от батерийте
Или ако имате някаква друга идея за подобно нещо ще се радвам да ми я споделите..[/url] _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 04, 2007 16:58 Заглавие: |
|
|
от магазин за лев си вземаш китайски боклук ако искаш с 5 диода, изкормяш, махаш сичко освен диодите или ако имаш хубави слагаш тях, после слагаш или акумулаторни елементи АА или ААА примерно
аз сложих литиева батерия от гсм 1400 мАч точно се събра на мястото на батериите и я зареждам на гсм-а (той за друго не става вече де )
почти за 10-15 лв и някво ключе за 60 стинки  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 04, 2007 21:33 Заглавие: |
|
|
| After_Dark написа: | от магазин за лев си вземаш китайски боклук ако искаш с 5 диода, изкормяш, махаш сичко освен диодите или ако имаш хубави слагаш тях, после слагаш или акумулаторни елементи АА или ААА примерно
аз сложих литиева батерия от гсм 1400 мАч точно се събра на мястото на батериите и я зареждам на гсм-а (той за друго не става вече де )
почти за 10-15 лв и някво ключе за 60 стинки  |
То това ясно че така ще го правя ама точно във това е въпроса хубави
светодиоди+захранване за тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Незнам какви са на TSLла ако можеш препоръчай някаквиза тази цел дето държат и на минусови температури!!!
 _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 10:15 Заглавие: |
|
|
С обикновена крушка можеш да си купиш и за 5 лв - от ловно-рибарските магазини. Със светодиоди - 15 - 20. Аз си купувам подобни на този / http://www.chinatraderonline.com/lighting/head-flashlight/LED-Headlamp-121338940.htm /от "Батерия Никопол" - китайски са, но вършат чудесна работа. Ползвам го с акумулаторни батерии 2100Ач. - при ежедневна работа се налага да зареждам веднъж седмично. От всички, този модел ми допада най-много - няма излишни глупости като мигане, светене по 1-2 светодиода и пр., светодиодите са достатъчно ярки. С един фенер изкарвам по няколко години при почти ежедневна употреба. На предния му се повреди превключвателя и си купих нов, защото нямах време да го правя. На минусови температури не знам как ще работи - няколко пъти съм го вземал в планината зимата - не ми е правил проблеми, но и не съм го тормозил при екстремно ниски температури - тогава предпочитам да съм до камината в някоя механа  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 20:13 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | С обикновена крушка можеш да си купиш и за 5 лв - от ловно-рибарските магазини. Със светодиоди - 15 - 20. Аз си купувам подобни на този / http://www.chinatraderonline.com/lighting/head-flashlight/LED-Headlamp-121338940.htm /от "Батерия Никопол" - китайски са, но вършат чудесна работа. Ползвам го с акумулаторни батерии 2100Ач. - при ежедневна работа се налага да зареждам веднъж седмично. От всички, този модел ми допада най-много - няма излишни глупости като мигане, светене по 1-2 светодиода и пр., светодиодите са достатъчно ярки. С един фенер изкарвам по няколко години при почти ежедневна употреба. На предния му се повреди превключвателя и си купих нов, защото нямах време да го правя. На минусови температури не знам как ще работи - няколко пъти съм го вземал в планината зимата - не ми е правил проблеми, но и не съм го тормозил при екстремно ниски температури - тогава предпочитам да съм до камината в някоя механа  |
Това ме заинтригува дали го има навсякъде.И наистина ако става за планинарство ще си взема един такъв няма да побългарявам разни простотий .А и каква му е цената ако е 15-20лв е супер ,a TSL e 85лв.
За какво става въпрос един TSl=4-5 обикновени.... _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 9:07 Заглавие: |
|
|
| yani kokas написа: | Това ме заинтригува дали го има навсякъде.И наистина ако става за планинарство ще си взема един такъв няма да побългарявам разни простотий .А и каква му е цената ако е 15-20лв е супер ,a TSL e 85лв.
За какво става въпрос един TSl=4-5 обикновени.... |
Преди по се намираха, най-вече по ловно-рибарските магазини. Последно си купих миналата есен на Пловдивския панаир от щанда на Батерии Никопол / Мах / - 15 лв. Имаше ги на Мосю Бриколаж по 20. Последно ги гледах по 30 лв. в магазина на Братан / www.mario.bg /; на сайта ги няма. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 12:55 Заглавие: |
|
|
Да и за нещо такова импулсно си мислех само че най големия ми проблем е че не знам точно какви светодиоди да ползвам.Дали има някакви такива специално за целта или ако няма по какви параметри да ги извера консумация,работна температура светимост..  _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
коце Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 15:14 Заглавие: |
|
|
И мен ме заинтригува темата.Обичам да влизам в пещери и на мен ми е необходим такъв челник.Но ми трябва с по голяма мощност.Имате ли идея с какви светодиоди могат да се заменят тези в китайските начелници _________________ Костадин |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 17:06 Заглавие: |
|
|
С всякакви бели диоди,които пак ще са китайски На женския пазар в един безистен има магазинче с най различни видове и мощности светодиоди,маркови или китайски.
http://www.rgbleds.net/ |
|
|
 |
|