| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rijata Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 2:51 Заглавие: Уоки-токи към компютър |
|
|
| Искам да попитам дали може да се направи от Уоки-токи безжичен микрофон и слушалки за компа. Дали просто като се свържат отделните връзки ще стане да се чува и предава. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 10:18 Заглавие: |
|
|
| Би могло да стане но ще ти трябва и нещо което да ти превключва в режим приемане и предаване от което работата се усложнява. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 17:25 Заглавие: |
|
|
Не мисля. Просто на Line Out трябва да поставиш предавател например
http://www.selectronics.hit.bg/fm_transmitter.htm
а към Line In някакъв китайски радиоприемник тип "scanner" онези със компче "scan" и "reset" . За слушалки ползваш пак такъв радиоприемник със все слушалките. А за микрофон радиомикрофон нампример от http://cxem.net/radiomic/radiomic.php
Тези радиоприменици струват около 2 лв. а дори и по-малко. Освен това имат и една бобинка която ако се разтегли им се пренастройва обхвата. Така спокойно могат да се пренастроят да работят примерно докъм 110-120 МHz. И там като излъчваш няма да те ловят със обикновен радиоприемник. |
|
|
 |
LZ5UE Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 21:29 Заглавие: |
|
|
| Използвай безжичен телефон! От базата (майката) си изведи audio IN и OUT ,които свързваш към ПЦ-то и готово. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 23:01 Заглавие: |
|
|
| LZ5UE написа: | | Използвай безжичен телефон! От базата (майката) си изведи audio IN и OUT ,които свързваш към ПЦ-то и готово. |
хехе дам най-лесно е но е доста пъти по-скъпо освен това слушалката на телефона е неудобна. Но пък никой не може да подслушва. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 0:27 Заглавие: |
|
|
а дали ще стане ако свържа обикновенно радио към ПЦ-то (Lini IN) и след което си напрая ФМ предавател а за слушалки не съм видял какво имам под ръка. Мисълта ми е да не стане нещо на платката-дъното на компа от радиото  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 0:30 Заглавие: |
|
|
| Ще стане естествено, ако искаш можеш да си записваш и от радиопрограмите нещо. Нищо няма да и стане на звуковата карта. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 22:49 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | а дали ще стане ако свържа обикновенно радио към ПЦ-то (Lini IN) и след което си напрая ФМ предавател а за слушалки не съм видял какво имам под ръка. Мисълта ми е да не стане нещо на платката-дъното на компа от радиото  |
Може да си сложиш платка FM-тунер в компютъра, вместо да свързваш външно радио. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 13:19 Заглавие: |
|
|
| Ти ще ги ползваш на разстояние няколко метра на практика,и най-добре и най-просто е с инфрачервени диоди и фото транзистор!Разрови се из руските сайтове има много схеми че сега нямам време да търся |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 18:31 Заглавие: |
|
|
| http://www.selectronics.hit.bg/fm_transmitter.htm написа: | L4 е осцилаторната бобина, тя е с диаметър 5-6 мм . от проводник 0,5 мм. L4 представлява тръвд, дебел проводник който е запоен така че минава през вътрешната част на L4.
След изработка на платката, поставяне в екранираната кутийка може да се пристъпи към настройването. Бобината L4 се свива разтяга докато се получи необходимата честота на излъчване, аз работя на около 90 MHz. където не излъчват радиостанции.
|
Тука са объркали текста. Според мен трябва да се чете така (позволих си да редактирам и някои от "печатните" грешки):
| Цитат: |
L3 е осцилаторната бобина, тя е с диаметър 5-6 мм и е от проводник 0,5 мм. L4 представлява твърд дебел проводник, който е запоен така, че минава през вътрешната част на L3. След изработка на платката, поставяне в екранираната кутийка може да се пристъпи към настройването. Бобината L3 се свива и разтяга докато се получи необходимата честота на излъчване, аз работя на около 90 MHz, където не излъчват радиостанции.
|
Също така не виждам смисъл от дросела L1 (ако беше свързан последователно на R3 бих се съгласил). |
|
|
 |
|