| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 04, 2007 22:30 Заглавие: Схема на Късовълнов Предавател |
|
|
Момчета бихте ли могли да ми дадете някоя схема на любителски късовълнов предавател, който да предава във радио - любителския обхват. Аз намерих от списание "Радио Телевизия Електроника" но тъй като са от времето на Тато (говоря за шейсет и някоя година) не ме удовлетворяват особено. Нещо в последно време съм се запалил на тема радиопредаване и ако успеете да ме заинтригувате с някоя добра схема ще се захвана за работа.
Поздрави на всички и Благодаря на отзовалите се. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
LZ5UE Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 6:48 Заглавие: |
|
|
А с какво ще приемаш, имаш ли приемник? Довечера ще ти пратя няколко схеми.
П.С. Не е лошо преди да се занимаваш с тези неща да получиш радиолюбителски лиценз !!! |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 10:25 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А с какво ще приемаш, имаш ли приемник? |
Верно. Нямам приемник и не се и сетих да попитам и за такъв.
| Цитат: | | П.С. Не е лошо преди да се занимаваш с тези неща да получиш радиолюбителски лиценз !!! |
Нека първо да хвана рибата (да направя предавателя и пиемника), а пък после ще слагам тигана да я пържа (ще си купя лиценз).
LZ5UE ,Приятелю ако наистина не ти представлява трудност моля те прати ми някоя схема на трансмитер и ресивер.
Още веднъж благодаря. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 18:34 Заглавие: |
|
|
Колев
лиценза се защитава - това е изпит, не се купува
после идва ред на предавателя ама на къси вълни е кофти за начинаещ и пипнат ли те а те ше те пипнат ..... без лиценз си за съд
или викаш дай да си купя самолет, да полетя малко а после да уча за пилот ? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 18:56 Заглавие: |
|
|
| After_Dark написа: | Колев
лиценза се защитава - това е изпит, не се купува
после идва ред на предавателя ама на къси вълни е кофти за начинаещ и пипнат ли те а те ше те пипнат ..... без лиценз си за съд
или викаш дай да си купя самолет, да полетя малко а после да уча за пилот ? |
Не го плаши момчето.
Колко любители без лиценз знам и никой не е хванат.Колкото да пусне един предавател да види как е,що е,да усети тръпката-не му е нужен чак пък лиценз.
Той ако продължи да му е интересно сам ще напира за лиценз и ще търси начин да се регистрира. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 19:18 Заглавие: |
|
|
| Малко извън темата ама не се сдържах, един познат казва - "В България пред парите и боговете мълчат", Свикнахме някак си че с пари всичко можеш да постигнеш в тези времена. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 20:03 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Малко извън темата ама не се сдържах, един познат казва - "В България пред парите и боговете мълчат" |
И не е далеч от истината.Тук каквото не става с пари,става с много пари.
Те хората шофьорски книжки включая и професионални категории и дипломи за висше образование си купуват с някой друго левче кеш,та един радиолюбителски лиценз няма. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
LZ5UE Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 20:50 Заглавие: |
|
|
Колев,това,което ти е дал slav4o.com е напълно достатъчно за начало.
Започни от най-елементарните схемички и карай към по-сложните! Пиши за резултатите !
Успех !!! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 22:04 Заглавие: |
|
|
| По-добре първо започни с приемника, да разбереш какво е това радиолюбителство и как се правят връзки. Пък предавателя по-нататък. Понеже примерно правиш предавател, пускаш го и какво? Няма да разбереш нищо. Пък предложението за лиценза не е лошо да го вземеш насериозно, преди да почнеш да се занимаваш с предаватели. За без лиценз има един обхват на 27 MHz, наречен Си-Би (CB, Citizen Band, граждански обхват). |
|
|
 |
|