|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
martin Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 12:57 Заглавие: |
|
|
| Глеам, че и ти в момента си тука. Я се свържи с мен по ICQ: 248647897 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
martin Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 21:45 Заглавие: |
|
|
| Все още не знам къде е проблема, но сега ще сменям COM порта на компютъра си... |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 2:16 Заглавие: |
|
|
Изтрии си първо контролера (erase all to FF) и ще стане. В момента контролера ти е защитен CP enable. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
martin Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 7:57 Заглавие: |
|
|
Не, не проблема беше в разклоняващия кабел от COM порта към програматора. Горд съм да кажа, че програмирах микроконтролера за първи път в живота си. И на всичкото отгоре работеше без проблем!
Благодаря на всички за помощта....  |
|
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 25, 2004 21:24 Заглавие: |
|
|
Абе реших да прочета кви сте ги нахвърляли тука. Голям смех бе брат...Човек казва ,че на MCLR трябва да има 13В и аз си мисля че е доста прав!!! Първо PIC16F84 не поддържа LVP (Low Voltage Programming), програмира се чрез 2 сигнални линии и 2 захранвания. На RB6 съответно се закача SCL (System Clock), на RB7 се закача SDA (System Data), на MCLR (4-ти крак на процесора, използва се за ресет) се подават 12V (програмиращо напрежение), и остават една маса на 5-ти крак и захранване +5V на 14-ти крак. За господата които спорят, че в IC-PROG1.05 има проблем с програмирането на PIC16F84 мога да кажа със сигурност че такъв проблем няма. Всичко зависи от програматора ви.
За тези на които има стана интересно, могат да заповядат в един от доста бързо развиващите се форуми за микроконтролери:
http://www.mcu-bg.com/ |
|
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 25, 2004 21:27 Заглавие: |
|
|
| И още нещо...Windows XP има проблем с LPT и COM. Специално за IC-PROG, не слагайте драйвера от сайта на IC-PROG, програмата работи по-добре без него. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|