| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 21:39 Заглавие: |
|
|
От известно време си задавам въпроса къде би трябвало да се изхвърлят (или предават) опасните отпадъци като да речем стари батерии, живачни термометри и други подобни (а бе тези на чиято опаковка си е отбелязано че не трябва в коша).
Ще кажете оловните акумулатори отиват на вторични суровини поради причината, че се взима някой лев от това, но какво трябва да се прави с едни акумулаторни (NiCd) батерии. _________________ Не поправяй нещо което работи дори и когато няма причини да работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 23:35 Заглавие: |
|
|
| Ами радиоактивните?То вярно си има хранилища,ама защо ли не ги изпращят...в космоса да речем.Не смятам че на Земята е най-удачното решение. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 9:36 Заглавие: |
|
|
| ShaGratH^ написа: | | Ами радиоактивните?То вярно си има хранилища,ама защо ли не ги изпращят...в космоса да речем.Не смятам че на Земята е най-удачното решение. |
Ами сигурно заради цената , не вярвам да е евтино. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 13:40 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | ShaGratH^ написа: | | Ами радиоактивните?То вярно си има хранилища,ама защо ли не ги изпращят...в космоса да речем.Не смятам че на Земята е най-удачното решение. |
Ами сигурно заради цената , не вярвам да е евтино. |
То че не е евтино не е ама със един полет ще изпратят само една малка част от отпадъците който съществуват (Едва ли може да носи много една ракета). След като единият полет само струва милиони долари представете си да се хвърлят буквално на боклука толкова много пари. За сега до колкото знам единствената алтернатива е да ги затварят във варели и да ги заравят в стари мини или да ги съхраняват на депа. И още нещо да отбележа - не забравяйте че има много хора който си изхвърлят точно такива отпадъци в кофите за битовия боклук. Да не казвам силна дума но всеки един от нас го е правил. И сигурно ще продължаваме да го правим докато не се създаде закон или система за събиране на такива отпадъци. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 17:38 Заглавие: |
|
|
Да, но погледнато от друга страна тези космически организации така и така си имат мисии и примерно няма да излитат специално за отпадъците | Цитат: | | То че не е евтино не е ама със един полет ще изпратят само една малка част от отпадъците който съществуват | Колев, мисля че в една АЕЦ няма повече от няколко килограма ядрен материал, така че дори тях да уредят пак е нещо.Друг е въпроса обаче ако ядреният отпадък оказва неблагоприятно влияние върху апаратурата на совалките.И нещо друго-от по линкът по-горе се сетих че в Пловдив(на улицата на която и магазин Конрад има такъв офис ли е, пункт ли и аз незнам,където приемат споминали се вече батерии. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 8:50 Заглавие: |
|
|
| ShaGratH^ написа: | | Ами радиоактивните?То вярно си има хранилища,ама защо ли не ги изпращят...в космоса да речем.Не смятам че на Земята е най-удачното решение. |
Да ама ако ракетата не стигне до космоса и стане "бум", фойерверкът ще е с доста по-опасни последици отколкото ако се кътат на специално място на земята.
И на мен не ми се хвърлят къде да е старите батерии и все ги пазя с надеждата да се намери място за изхвърляне, ама като протекат ми писва и отиват в коша. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 11:38 Заглавие: |
|
|
аз си ги вардя че имат цинк.
Поливам го със солна киселина и образувания водород го събирам през тръбичка в херметично запоена консеревна кутия.
Пъхам фитилче в дупката на кутията,паля го и бягам колкот ми крака държат че тва как гърмиии  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Bojidar200 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 17:29 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | аз си ги вардя че имат цинк.
Поливам го със солна киселина и образувания водород го събирам през тръбичка в херметично запоена консеревна кутия.
Пъхам фитилче в дупката на кутията,паля го и бягам колкот ми крака държат че тва как гърмиии  |
Я че ми стана интересно, каква точната процедура Някъде има ли писано по въпроса  _________________ Всичко е ток и жици! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 17:48 Заглавие: |
|
|
| Bojidar200 написа: | | Някъде има ли писано по въпроса |
В неорганичната химия за прогимназиалния курс. |
|