Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема на Късовълнов Предавател
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Мар 06, 2007 13:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчета благодаря че се отзовахте!!!
То не било чак толкова проста работа както я мислех. Но пък и аз не смятам че съм гола вода. Занимавал съм се с предаватели. Правил съм разни УКВ радиомикрофони и една схемичка на УКВ предавател дето ме чуха на другия край на Бургас. Ама май няма да се захващам първо с предавателя. Едно че не ми се занимава с лицензи и изпити и второ че няма с кой да си говоря. Май ще ми е по интересно ако подслушвам само Laughing . Ще взема май да се помъча както казва eler да направя приемник а за по нататък ще видим....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 06, 2007 16:57    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.silistra.bg/hamradio/magazine/rte-1989-12.djvu
има схема на радио за КВ 3,5 и 7 МХц стр.15
пробвано е - работи перфектно Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Мар 06, 2007 16:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Aко имаш радиоприемник за къси вълни е възможно някой от обхватите да покрива някой от радиолюбителските станции около 7, около 10, около 14, и около 21 MHz само че те са SSB и за да ги разбереш какво си говорят трябва да възстановиш носещата честота, а това става например като ползваш някоя от хармоничните на хетеродина на средновълнов приемник, като го доближиш достатъчно или свържеш евентуално към антената. Трябва да може да се настройва достатъчно плавно за да може да "уцелиш честотата" иначе не се разбира какво точно си говорят.
Върнете се в началото
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 06, 2007 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

After_Dark този брой го нямах Wink . В събота или неделя ако ми остане време може да го нахвърля на една експериментална платчица да видя как върви.
slav4o.com аз с късите вълни на респрома мога да ги хвана ама както ти каза нищо няма да се разбира. Той обхвата му е от 5.8 до 12 MHz. Чувал съм че ставало със Селена или ВЕФ ама искали някаква преработка на трептящите кръгове.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети