|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marinov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 13:35 Заглавие: |
|
|
| @suxfan имаш ли платка под DIP , че и аз съм му хвърлил око на тоя уред ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 14:54 Заглавие: Mne |
|
|
| marinov написа: | | @suxfan имаш ли платка под DIP , че и аз съм му хвърлил око на тоя уред ? |
Ми не , ама в сайта има в някакъв техен формат , ама не знам с каква програма е правен |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 16:30 Заглавие: |
|
|
| suxfan не говоря глупости . Схемата която си дал я има в 20 разновидности и всички те мерят различно ( заради разликите в аритметиката с плаваща запетая - ако знаеш за какво става дума ) . Няма да споря с теб и за кварцовата стабилизация - щом смяташ че е достатъчна - добре . Преди да изразиш мнение " свери си чесовника " , провери как са изпълнени скъпите ( и точни ) честотомери , загледай се в температурния коефицент на стабилизация на опорната честота , виж дали сериозните уреди нямат и външен вход за такава . Лично за мен при мерене на 10 MHz грешка от 200 Hz ми е недопустима . Ако за някого е без значение - това е друг въпрос . |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 19:24 Заглавие: Ehh |
|
|
| toltec написа: | | suxfan не говоря глупости . Схемата която си дал я има в 20 разновидности и всички те мерят различно ( заради разликите в аритметиката с плаваща запетая - ако знаеш за какво става дума ) . Няма да споря с теб и за кварцовата стабилизация - щом смяташ че е достатъчна - добре . Преди да изразиш мнение " свери си чесовника " , провери как са изпълнени скъпите ( и точни ) честотомери , загледай се в температурния коефицент на стабилизация на опорната честота , виж дали сериозните уреди нямат и външен вход за такава . Лично за мен при мерене на 10 MHz грешка от 200 Hz ми е недопустима . Ако за някого е без значение - това е друг въпрос . |
Аз отдавна съм си сверил часовника , правил съм всички варианти на честотомери , измерватели на времена и т.н., дори първия ми честотомер си го правих 1988 г и беше с ТТЛ елементи и знам много добре кое как мери .
Ако искаш да знаеш при измерване в малките обхвати в програмите на всички видове версии с микроконтролер няма изчисления с плаваща запетая , а само се взимат стоиностите на няколко таймера за определен период от време и се преобразуват от двоичен в десетичен вид и се изкарват на дисплея , в този случай точноста е равносилна на оня честотомер от 1988г така че не ми говори че не е точен, единствено заради времената на закъснения дето се получават в софта се слагат 2 константи една за грубо и една за финна донастройка. Точно от тук идва и разликата в измерванията , когато кварцовете не са с еднаква точност и също кондензаторите които се слагат на генератора на контролера са различни ще ти дава отклонение, просто бъркаш в софта гласиш си константата за всеки контролер с един еталонен генератор и всичко е 6 , и така всички схеми с контролер ще ти дадат едно и също показание
Когато мериш честоти по високи от 10 МХz за какво ти трябва точност под 0.01МHz , дори и повече от 0.1MHz няма смисъл ако питаш мен.
Като не си се ровил в в програмите не е лошо да не се изказваш неподготвен !!!!
Ако не знаеш твоя честотомер с ТТЛ елементи консумира поне 3А , а този с контролер и дисплея включително не е повече от 5-6 милиампера и то с останалите елементи , и спокойно може да си работи на батерия от 9V, така че смятам да приключа със спора , явно достра имаш да учиш още  |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 23:46 Заглавие: |
|
|
| Това че се изказваш на база на това което познаваш не ме засяга . В личен спор може да го уточним. Проблем е че даваш мнения във форум и това го четат доста хора . Излагаш се . Пиша на асемблер за DSP процесори , програмирам логически матрици , познавам що-годе ARM7 ,занимавам се и със доста по-специфични неща . Не се обиждай , но повече няма да пиша в тази тема . За мен 100 Hz и на 1 GHz са си от значение . Между другото освен TTL има CMOS , матрици на ALTERA , XILINX , специализирани интегрални схеми и други начини да се реализират броячни устройства с прилична консумация . Извинявам се и на всички учасници във форума ако съм ги |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 10:46 Заглавие: Uff |
|
|
| toltec написа: | | Това че се изказваш на база на това което познаваш не ме засяга . В личен спор може да го уточним. Проблем е че даваш мнения във форум и това го четат доста хора . Излагаш се . Пиша на асемблер за DSP процесори , програмирам логически матрици , познавам що-годе ARM7 ,занимавам се и със доста по-специфични неща . Не се обиждай , но повече няма да пиша в тази тема . За мен 100 Hz и на 1 GHz са си от значение . Между другото освен TTL има CMOS , матрици на ALTERA , XILINX , специализирани интегрални схеми и други начини да се реализират броячни устройства с прилична консумация . Извинявам се и на всички учасници във форума ако съм ги |
Ти обърна ли внимания с какъв процесор е релизирана схемата , за разлика от теб аз пиша програми за микроконтролери на microchip ако това ще те разочарова , и също така доста подробно съм изследвал всички видове софтуер за тези честотомери и на базата на това съм направил изказването си а не като теб на някаквo необосновано мнение, вземи разгледай кодовете проучи ги и пак ще говорим !!!
Всички неща дето си ги изредил ако го направиш този честотомер с тях да работи по този начин като този дето аз съм го пуснал и да е с равносилен на брои елементи, с такава консумация и най вече на тази цена ела ми се обади  |
|
|
 |
chwr Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 19:42 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: |
Какво ще кажете за този честотомер? Аз знам само че не може да се намери в ГБ тоя LMX2322  |
Нещо не работи схемата с LED-овете. Не само аз не успях да го подкарам, а и братушките от vrtp.ru се оплакват че не тръгва. Колкото тази с LCD-то човека я продава само като кит и отзивите са, че работи.
Колкото до чиповете - намират се в старите GSM-и Ериксон: А1018(в корпус TSSOP), R320(в MLF корпус). Мисля че същите синтезатори са и в моделите 2618 и 2628. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 21:23 Заглавие: |
|
|
| chwr написа: | | Колкото до чиповете - намират се в старите GSM-и Ериксон: А1018(в корпус TSSOP), R320(в MLF корпус). Мисля че същите синтезатори са и в моделите 2618 и 2628. |
А аз се чудя къде съм виждал чипове с LMX обозначение. Имам поне 5 такива телефона Имам и LCD-та, мисля тия дни да си направя един експеримент, тъкмо се научих да разпоявам SMD-та с ютията  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 20:23 Заглавие: |
|
|
Милен написа:......тъкмо се научих да разпоявам SMD-та с ютията
Не можеш ли да обясниш малко технологията
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|