Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какъв PIC прогрматор да си направя?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 16:30    Заглавие: Какъв PIC прогрматор да си направя? Отговорете с цитат

Все още нямам опит с PIC, само с АТ89XXXX.

Ако можете да ми кажете за някоя по-универсална схема за програматор, която да програмира максималан брой PICове. (в смисъл има поддръжка на възможно най-много от членове на PIC фамилията микроконтролери).

За сега съм се ориентирал към PROPIC 2. Добър ли е?
Разбрах че се управлява от IC-PROG, само не знам дали работи под Windows XP?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Недеи да правиш PROPIC2 ГОЛЯМА Е БОЗА ЗА НИЩО НЕ СТАВА.

Малко съм лаконичен с отговораси, но се загледай по добре в схемата и сам ще разбереш защо казвам така.
За кои серии PIC искаш да правиш програматор 12 и 16 предполагам ???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 18:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-доброто решение за PIC е JDM програматор, като този в страницата на млад констуктор...Ако искаш пиши ми лично съобщение, ще ти пратя моя, малко подобрена схема. И огледай хубаво темата за PIC16F84 тука във форума, прочети внимателно какво съм написал...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Правилно предполагаш - 12 и 16. Но ако поддържа и известно количество EPROMове например, също няма да е лошо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

sparky написа:
Правилно предполагаш - 12 и 16. Но ако поддържа и известно количество EPROMове например, също няма да е лошо.

Ами да де, даже мотороли, атмели, интели, памети всякакви (е без големи flash-ове от сорта на 28FXXX) Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:54    Заглавие: Отговорете с цитат

я погледни този програматор и си прецени сам http://www.olimex.com/dev/index.html
а това му е схемата
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя поддържа 24ХХ, 93хх, 25ххх, SDA25xx, SDE2506 Exclamation , GRN, XC24C...и пр. Включително е комбиниран с RS232 и RS485 трансивър. Няма такъв програматор... Cool
Върнете се в началото
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

на мен този на МК ми харесва(с него съм програмирал единствено PIC16F84A), но си има възможност за програмиране на 12ххх и 16ххх(flash вариантите им); на atmel, и разни EEPROM-и. А ако си направиш приставка може би ще може да се програмират и други мик.конт.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Забележка: Неприятно е да храниш програматора + паметите/процесорите директно от COM-а на компютъра. Оттам можеш да изкараш MAX 20mA ако ползваш DTR и RTS линиите, ама не е препоръчително...на някой дъна просто много главоболия ще имаш... да не говорим че TTL нивата едно с едно нямат общо - едните +-12V, другите +-10V, трети +-7V...Затова и хората са измислили "level converter" като MAX232 Rolling Eyes Ако питаш мене е по-добре да е с външно захранване....
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Predator_MF, препоръчвам ти да си направиш този програматор да го пробваш. с него съм програмирал хиляди процесори Wink разбира се че както всяка друга схема и тази има недостатъци но повявай ми, предимствата са много повече, а и този програматор програмира почти всички процесори на microchip и сериините EEPROM памети
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети