| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KAZANEW Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 12:00 Заглавие: tv philips shasi FL 1.17 |
|
|
Здравейте колеги,имам проблем с този тв.На генератор по AV с таблица квадратчета,хор.линии на квадратчетат са наред а вертикалните линии са назъбени.Може ли някои да даде идея?Сменяно е тхо,верт,TDA2579B,електролитите на платката която е захр. и крайното стъпало за х.о,кондензаторите в колекторните вериги на двата транз. за х.о., корекции.Модела на тв е:28PT800A/01.На картина от тунера ефекта е същият.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 14:37 Заглавие: |
|
|
Aко имаш осцилоскоп, провери откъде се вкарват паразитите в импулса. Може да са от елемент около ТДА2579, драйверното стъпало, около ТХО и т. н. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 16:22 Заглавие: tv philips |
|
|
| Смени електролитният кондензатор в захранването на 2579-крак 10-100Мф. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 21:44 Заглавие: |
|
|
| KAZANEW написа: | Здравейте колеги,имам проблем с този тв.На генератор по AV с таблица квадратчета,хор.линии на квадратчетат са наред а вертикалните линии са назъбени.Може ли някои да даде идея?Сменяно е тхо,верт,TDA2579B,електролитите на платката която е захр. и крайното стъпало за х.о,кондензаторите в колекторните вериги на двата транз. за х.о., корекции.Модела на тв е:28PT800A/01.На картина от тунера ефекта е същият.  | В желязната кутия има още една TDA2579. Нея смени ли я за проба?
Но преди да смениш всичко, виж дали зъбенето на вертикалните линии е от видеосигнала или от развивките. Ще си съкратиш работата наполовина
И кажи ефекта има ли го на телетекст или на OSD? Успех! |
|
|
 |
KAZANEW Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 12:55 Заглавие: PFILIPS FL1.17 |
|
|
| Осцилоскоп имам,високоволтова сонда,не.Мисля че проблема е в развивките.Само хорозонталните линии са назъбени.Вертикалните са ок.На скарт буксата ефекта е същият. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 13:25 Заглавие: |
|
|
последно кои са назъбени  |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 13:38 Заглавие: |
|
|
Влияе ли се назъбването от яркостта на образа? Ако да, и ако назъбването е на вертикалните линии, проблемът може да е във високоволтовия изправител в ТХО-то _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 15:07 Заглавие: |
|
|
| Radko написа: | | Влияе ли се назъбването от яркостта на образа? Ако да, и ако назъбването е на вертикалните линии, проблемът може да е във високоволтовия изправител в ТХО-то |
Радко човека пише че е сменял ТХО.  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 15:35 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Това основният дефект ли е?Да не би да сте сменяли краен тр. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 16:14 Заглавие: |
|
|
| KAZANEW написа: | | Осцилоскоп имам...Мисля че проблема е в развивките... | Не трябва да мислиш, а трябва да го видиш с осцилоскопа дали е така. Тръгваш отзад напред, т.е. от кинескопа към задаващия генератор. Ако зъбенето е на вертикалните линии и е от развивките - трябва да се вижда на хор. откл. бобини по време на правия ход на лъча. Ако зъбенетото е на хор. линии и е от развивките - трябва да се вижда на верт. откл. бобини. Виж как е и пиши. Успех! |
|
|
 |
|