| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 19:55 Заглавие: Таймер 24 включвания и изключвания за денонощие |
|
|
| Трябва ми таймер, който да подава захранване за около 10 мин. на всеки час. Досега съм намерил само с 8 включвания и изключвания (16 програми го водят не знам защо), но това е крайно недостатъчно за моите нужди. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 20:26 Заглавие: |
|
|
Сложи 3 и ще имаш 24 цикъла...... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 20:33 Заглавие: |
|
|
Ако Ви позволява-купети си един програматор,от тия дето се вкл. направо в контакта/механичен/ и си издърпайте по две палчета на всеки кръгъл час
С поздрави hshop! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 20:43 Заглавие: |
|
|
| Механичен не става, защото минималното им време за работа 15 минути а на мен дори 10 са ми много (около 7 е оптималното време). Нямам идея как да вържа трите за да управляват един консуматор. Noel, братче помагай! |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 21:39 Заглавие: |
|
|
| В "енергото" се използват едни немски електронни часовници за нощна енергия които се програмират за цяла седмица и то както пожелаеш.Марката е "Theben TR610S,но не знам дали ги има по магазините! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 22:01 Заглавие: |
|
|
| 1 механичен и в тези 15минути слагаш втори до 10 мин. определяш си шестяхто и си готов.Второто да е реле за време до 10 мин. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 22:35 Заглавие: |
|
|
Ако системата е стационарна може да се използва компютър и управление през LPT. Може да си програмираш колкото и каквито искаш интервали  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
marinov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 22:42 Заглавие: |
|
|
По-лесно от 1 PIC от 12-та серия просто не мога да се сетя  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 7:09 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Нямам идея как да вържа трите за да управляват един консуматор. Noel, братче помагай! |
Много лесно Настройваш трите да показват един и същи час съответно 8 цикъла на първия / 0-8h /, след това циклите продължава втория /8-15hи накрая третия /15-00h/. Така имаш 24 цикъла от три часовника към един консуматор. Ще трябва и малко преработка но може без да отваряш таймерите.Слагаш ги в един разклонител така че и трите да са захранени , и трите изхода включваш към консуматора. Така всички работят паралелно. Само внимавай да не кръстосаш изходите , защото релето вътре прекъсва само единия извод _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 8:06 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Механичен не става, защото минималното им време за работа 15 минути а на мен дори 10 са ми много (около 7 е оптималното време). Нямам идея как да вържа трите за да управляват един консуматор. Noel, братче помагай! |
Дай конкретно задание, начини за връзка с теб и ще видиш че ще се намерят колеги които срещу заплащане ще ти направят каквото е нужно.
Що се отнася до начините те са много, стига да има кой да плаща  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
|