| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 14:57 Заглавие: ТВ GOLDSTAR CKT-9745 няма цвят |
|
|
Здравейте!Шасито е РС-91А,състав - TDA3561A,TDA3592,TDA2579.Тв е на съсед ,не е работил дълго време основно проблемът беше че не светва дълго време.Очаквах лесен ремонт и си го взех за домашно но ... - няма цвят.Захранванията са наред(вече).Кварцовете на декодера и транскодера са сменени,донастройващите тримери също.Сменях закъснителната линия,опитах да прескоча транскодерът за всеки случай - няма ефект.Замених TDA3561 с TDA3560 - нищо.Напрежението за рег на цветността се регулира от 0.8 - 1.8в.SSC е наред но не мога да да видя СЦ стига ли до извод 3 на TDA3561(домашният осцилограф няма сонда).Някой ако има готово решение ще съм много благодарен че иначе ще трябва да го возя до сервиза.Пропуснах - и по ниска е така.
Последната промяна е направена от ivan dimitrov на Нед Мар 18, 2007 21:21; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tocho Опитен потребител

Регистриран на: 11 Юли 2005 Мнения: 328 Местожителство: Varna 0888 950800
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 15:17 Заглавие: |
|
|
Вижте заглавието.Точно тоя С ме подведе да се занимавам с него в къщи.Електролитите по захранването са сменени(профилактично - на съсед е ).Проблем е цветността. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 16:52 Заглавие: |
|
|
| виж кварца 8,86 Mhz променливия тример кондензатор последователно на него и накрая TDA3561.Миналия ден имах същия проблем и след като проверих кварца и променливия кондензатор се оказа чипа.Явно им идва вече времето. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 19:27 Заглавие: |
|
|
Благодаря за вниманието но явно ще остане за утре. Още не съм се научил да пиша разбрано явно.Кварцовете и тримеркондензаторите са сменени.Нямам 3561 в къщи и сложих 3560(мисля че са аналози - имам спомен че съм заменял някога). |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 21:06 Заглавие: |
|
|
извинявай колега явно аз не съм се научил да чета докрай.Просто набързо го прочетох и понеже имах на скоро същия случай бързах да пиша.TDA3561 се сменя TDA3560 без проблем. Искам само да питам колко е напрежението на 6 крак на TDA3561 мени ли се като регулираш цветноста и ако си стои ниско като откачиш този крак дали тогава почва да се мени ?TDA3561 като му се прецака опознаването на цвета обикновенно така прави. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 21:43 Заглавие: |
|
|
| ivpav написа: | | ... Искам само да питам колко е напрежението на 6 крак на TDA3561 мени ли се като регулираш цветноста ... | ivpav, пак не си го дочел до края Човека го е написал: | ivan dimitrov написа: | | ...Напрежението за рег на цвитността се регулира от 0.8 - 1.8в... | Това напрежение не трябваше ли да е от 2 до 4V?
| ivan dimitrov написа: | | ...опитах да прескоча транскодерът за всеки случай - няма ефект... | При тази операция трябва да постъпва цв. сигнал на 3кр., трябва да изключиш KILLER DET като подадеш 12V на 6кр. и в същото време да настройваш 8,86.
| ivan dimitrov написа: | | ...SSC е наред но не мога да да видя СЦ стига ли до извод 3 на TDA3561... | Цветния сигнал може да се спира от TDA3592. Огледай кондензаторите около нея и най-вече тези на 6 и 7кр. Напрежението на 6кр. трябва да бъде 7V на SECAM и 11,5V на PAL.
Успех! |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 19, 2007 8:51 Заглавие: |
|
|
Имал съм няколко случая на дефектна закъснителна линия. _________________ Димитър |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 19, 2007 10:05 Заглавие: |
|
|
Не мога да се сетя точно за кое шаси става въпрос но има едни голдстари от същото поколение на които има един керамичан кондензатор до тхото на които му се пука споиката и чезне цвета .Визуално картината мръдва наляво половин сантиметър и цвета се губи.Стоиноста на кондензатора е пикофаради и е към маса .но е на високо напрежение от порядъка на 250волта. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 19, 2007 22:24 Заглавие: |
|
|
Благодаря на отзовалите се!dima закъснителната линия я сменях.
plamen petrov предполагам имате предвид С433 - ще го проверя.
vladimirstanoev - прав сте напрежението трябва да е меду 2 и 4 в.Днес го взех в сервиза но за съжаление не стигнах до него.Утре ще го боря и ще пиша резултата. |
|
|
 |
|