|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 13:43 Заглавие: Мне |
|
|
| raxell написа: | | В автомобила акумулатора практически е винаги недозареден , това предизвиква преждевременната му сулфатизация , ако на половин година го зареждаш на 100% по книга (до едновременно кипване на всички клетки след включване на зарядното) с номинален ток , ще изкараш и десет години. |
Не съм съгласен с теб, ако измериш напрежението и е 14.4, значи че всичко ти е наред , принципно при градско каране може да имаш не добро възстановяване но пак зависи от това колко км градско врътваш ,е много ясно е че ако палиш на всеки 5 мин ще имаш проблеми
Всичко зависи от интегралта на алтернатора , и аз така мислех преди време като теб но се оказа че има най различни такива видове интеграли за различни напрежения , на предния ми автомобил ми изключваше на 13.8 но като я смених на 14.4 да изключва и всичко се оправи , така че ако имаш проблеми с заряда на акумулатора търси причината в нея .  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 14:04 Заглавие: |
|
|
Това че един акумулатор поставен в автомобил има на клемите си 14.4 волта изобщо не е показател за степента на заряда му , трябва да се контролира и гъстотата на електролита която е по сигурен показател , нали се сещаш че може да имаш 14.4в. и гъстота 1.24 , какво правим тогава колко реални амперчаса са му останали на въпросния акумулатор
За релерегулаторите си прав , най различни са , има и много ментета , най добрите променят крайното си напрежение в зависимост от околната температура , има и такива с памет и микроконтролер само че не са за простосмърните  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|