| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 20, 2007 20:09 Заглавие: Въпрос за авторадио Sony XR7072 |
|
|
| Един приятел ми го донесе ,намерил го на улицата ,явно изхвърлено ,може и от някой крадец ,без шейната ,счупен един бутон на предния панел. Подадох му захранване ,индикатора светна индицира честота ,регулировки ,общо взето се управлява ,но като натиснах бутона "OFF" загасна и повече не се включи. Проверих бутоните на панела-всички ОК счупения го махнах ,на Reset бутона реагира със светкане на всички диоди отпред. Главния процесор е NEC UPD75116GF има генерации ,дали няма някаква тънкост -например последователност на включване на + захранване ,моля дайте идеи ! Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Мар 20, 2007 20:30 Заглавие: |
|
|
При пшодаване на 2-та + трябва да няма проблеми с включването.Виж комуникацията между проца и панела как е.Перата на паанела и студени спойки _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 7:15 Заглавие: |
|
|
| Ами знам ли-панела не е с контакти а се връзва със кабелчета и куплунзи на дъното ,всички съмнителни спойки съм ги презапоил ,при натискане на бутона "OFF" се вдига високо ниво на процесора въобще комуникация има. А има и едно ключенце отдолу за включване и изключване на някакво захранване и пише ,че след превключването му в едно или друго положение трябва да се натисне Ресет бутона /което го направих де/ ,но ефект никакъв и от това. За какво ли е това превключване ? |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 8:24 Заглавие: |
|
|
| Натискаш бутон за радио(нпр.FM) и задържаш 5 сек. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 18:19 Заглавие: |
|
|
| 10Х ,утре ще го пробвам ,а това винаги ли е така или само ако е изключван от акумулатора ? |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 20:56 Заглавие: |
|
|
Мисля че винаги е така пуска се от касета или от фм а се спира от офф. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 21:36 Заглавие: |
|
|
| Докладвам -оказа се че има един микрек под лостче на дръжката за вадене и като е свалена тя и панела ,блокира работата на процесора ,иначе като се натисне /демек затвори се дръжката след поставяне в шейната/ тръгва по начина описан по-горе с бутоните FM и.т.н. Сега обаче се появи нов проблем-няма нищо на изхода на крайните ,даже и на входа на ел. потенциометър LA7537. Радиото се настройва ,спира на програмите и намирам сигнал на изходите на стереодекодера. Трудно ми е обаче да го проследя по-нататък ,имам схема на 7082 ,която е подобна ,но не съвсем точна като на 7072 ,моля ако някой може да помогне със схема на Sony XR-7072 ! Благодаря ! |
|
|
 |
|