| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pocketfree Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 11:01 Заглавие: Помощ за алармена система |
|
|
Здравейте! Може би въпросът ми е много елементарен, но аз не мога да се справя сам.
Искам да направя нещо като аларма за колелото си.
За сега разполагам с онези аларми (май са пиезо сирени), които представляват едни малки черни кутийки и се водят като аларми за чанти (дано се сещате). Принципът им е, че като се издърпа една връв от алармата, на края на която има нещо като стерео жак, алармата се активира.
Та идеята ми е следната: тази връв да я заменя с проводник (най вероятно стоманено жило от тези, които се използват за спирачките на велосипедите) и да запазя възможността да се задейства алармата, когато се издърпа жакчето. Искам с това жило да опаша колелото си.
Проблемът е следния: искам също да направя така, че ако някой среже жиото алармата пак да се задейства. Захранването на алармата е 9V. Хубаво е схемичката да има възможно най-малка консумация.
Давайте предложения. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 14:28 Заглавие: |
|
|
Хайде дайте някаква идея деее.
Накратко - необходимо ми е нещо като електронно реле за 9V с един нормално затворен контакт. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 17:02 Заглавие: |
|
|
| pocketfree написа: | Хайде дайте някаква идея деее.
Накратко - необходимо ми е нещо като електронно реле за 9V с един нормално затворен контакт. |
И един тригер (може и малко тиристорче) и след като се задейства веднъж да не може да се изключи без да се отвори. За сирена един мултивибратор и някаква пишялка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 17:32 Заглавие: |
|
|
Как точно да го направя това реленце. Какви елементи са ми необходими и как да го свържа ?
А аз алармата я имам. Искам само да и добавя това реле |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 0:46 Заглавие: |
|
|
ако имаше схема на това което искаш да приспособиш можеше да имаш отговор  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|