Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Фотодиоден предусилвател
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Пет Мар 23, 2007 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
yani kokas написа:
...След малко ровене из нета намерих доста интересно нещо излъчването на инфрачервен светодиод (от дистанционно ) може да се наблюдава със телефон с некачествена камера) Exclamation Exclamation

Не е новост и последната оценка за качеството е силно преувеличвна.
Ефекта се дължи на това, че силиция е силно чувствителен и прозрачен за тази част от спектъра.
А след като се впечатляваш от такива неща, ето ти и още едно - дистанционното може да го слушаш и на дълги вълни с някой радиоприемник дали излъчва Smile (нищо, че е инфрачервено)

Да това го знам ,проверявал съм си го така с онези малки стари юносчета детоса нещо като кит за сглобяване (дето работят на средни честоти) насочваш дистанционното към трептящия кръг и натискаш бутоните ако дистанционното работи се чува интересен пукот...

Цитат:
Темата ме заинтригува, най малкото че е от Дупница. Имам закупено устройство за предаване на данни от посочената в линка фирма. Работи в червения спектър-видим, до 20м. Аз също имам разработка, моя си, но е в инфрачервения спектър. Лошото което виждам е, че това е някакво задание, дето преподавателя е изостанал с материала, и кара учениците да издирват литература от 70-те години от миналия век. Ако съм на прав път, ще помогна с това което знам по въпроса.
П.П. FESTO не можаха да ми доставят необходимото.

Става дума за студенти, не за ученици.Малка курсова работа ако сме точни.
За преподавателя не е изостанал с матеряла точно за това ние е забранил малко ползването на учебници ползването на Учебник.Цитирам го:В учебника на . Доневска Л., Дойчинова Р., `Полупроводникови прибори` С., Техника, 1993; и . Дойчинова Р., Ямаков И., `Специални и силови полупроводникови елементи`, С., Техника , 1990;има доста неточна и остаряла информация.Като литература за ползване ние дал :

1. Конспект лекции които студентите записват по време на лекции;

3. Paul R., `Optoelektronische Halbleiterbauelemente`, Teubner-Verlag, Stuttgart, 1992;

4. Schubert E. F., `Light Emitting Diodes` Cambridge University Press, 2003
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Мар 23, 2007 23:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледайте тук: http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_step3.htm
Как може и би трябвало да е според мен обучението и курсовите работи. Предполагам можете да извикате главната страница и да разгледате нещата. http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_step.htm
http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_menu.htm
Мисля че тия разработки се правят от студенти-като курсови задачи. Има всичко. Начин на работа , програмно усигуряване, може да се види как е написана програмата, и да направите съответни промени в нея(ако сте запознати). Опитайте да направите нещо такова, като зададете на процесора(програмно) да елеминира външните фактори които влиаят на фотоприемника. Сигурно ще бъде интересно и за преподавателя, и за мен. Може и да не съм прав в това което пиша, но изразявам мнение. А кой от преподавателите колко е напред, ще се установи след много години. Няма да коментирам личните ми впечатления от МЕИ преди доста години. А сега в по ново време?
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Съб Мар 24, 2007 15:04    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Разгледайте тук: http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_step3.htm
Как може и би трябвало да е според мен обучението и курсовите работи. Предполагам можете да извикате главната страница и да разгледате нещата. http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_step.htm
http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_menu.htm
Мисля че тия разработки се правят от студенти-като курсови задачи. Има всичко. Начин на работа , програмно усигуряване, може да се види как е написана програмата, и да направите съответни промени в нея(ако сте запознати). Опитайте да направите нещо такова, като зададете на процесора(програмно) да елеминира външните фактори които влиаят на фотоприемника. Сигурно ще бъде интересно и за преподавателя, и за мен. Може и да не съм прав в това което пиша, но изразявам мнение. А кой от преподавателите колко е напред, ще се установи след много години. Няма да коментирам личните ми впечатления от МЕИ преди доста години. А сега в по ново време?

Сайта е супер добър отдавна ми трябваше нещо не заради фотодиодите специално а най вече че във всички схеми там се използват PIC микроконтролери.
Благодаря много!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети