| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kkkcorpse Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 15:01 Заглавие: Колко ампера вади гнездото на запалката |
|
|
| Не знам къде точно да си пусна въпроса, за това го пускам тук като по маловажен.Значи интересува ме следното колко ампера издържа гнездото на запалката на жигула, защото си правя един трансфертер и когато е вързан директно към акумулатора си вади напреженията, а когато е вързан към запалката кляка с 2-3 волта.Акумулатора ми вади 12 волта(т.е. не е изхабен).Да не би конектора който използвам да е нещо повреден и да не дава хубаво контакт(тъй като е стар) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 15:07 Заглавие: |
|
|
| Обикновенно предпазителя на веригата на запалката е за 20А, и от него направо ще останеш без ток ако изгори, щом ти "кляка" напрежението то търси някъде по веригата лоша връзка - прегледай първо гнездото на запалката и после по-нататък към кутията с предпазителите.Може и от конектора да е както казваш. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 15:28 Заглавие: |
|
|
Не е много удачно да включваш въпросния трансвертер е гнездото на палката,тъй като връзката на въпросния щекер не е от най надеждните и не става за пползване при големи токове.А и по кабелите на "Жигулката"се получава пад на напрежение ,тъй като не са от най-дебелите .Варианта с дебели кабели до самия акомулатор е най-удачен в случея _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 16:01 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | Не е много удачно да включваш въпросния трансвертер е гнездото на палката,тъй като връзката на въпросния щекер не е от най надеждните и не става за пползване при големи токове.А и по кабелите на "Жигулката"се получава пад на напрежение ,тъй като не са от най-дебелите .Варианта с дебели кабели до самия акомулатор е най-удачен в случея |
ОК.Обаче за радост това го правя на един приятел а той не е до колкото знам с жигула,а с някаква западна(марките на колите не ги знам много много).Т.е варианта с запалката е най-удачен.Плюс това самия трансфертер има консумация при покой, тъй че е по-добре да може да се изключва или пък да може да се слага на друг автомобил.Значи остава да проверя с нов конектор дали ще има разлика и ако няма да пробвам на друг автомобил |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 16:08 Заглавие: |
|
|
| Няма разлика. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 16:22 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Няма разлика. |
Т.е да не си давам парите за нов конектор, а направо да пробвам на неговия автомобил? |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 16:35 Заглавие: |
|
|
Не се занимавай с конектори,а го вържи направо към акумулатора(през предпазител,разбира се ) |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 18:03 Заглавие: |
|
|
| kkkcorpse написа: | | old4 написа: | | Няма разлика. |
Т.е да не си давам парите за нов конектор, а направо да пробвам на неговия автомобил? |
Да проблеми правят женските гнезда но послушай колегите тази връзка е ненадежна. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 22:52 Заглавие: |
|
|
| Да ама по окабеляването на автомобилите ме няма много много.После ако му прецакам колата на момчето само ще съм се изложил.Ама както и да е това са си мои работи.Мерси за помощта! |
|
|
 |
|