|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
karlosjakal Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 23:27 Заглавие: |
|
|
| А бе хора Midea-ta при 0 градуса ми държи +26, просто е перфектен(на 20кв.м.-2.50 вис. 12-ска върха са) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Potrebitel Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 12:09 Заглавие: Za Lg deto ne topli :) |
|
|
Dobre de , nqkoi nai nakraq ste mi kage li dali v klimatika e problema ili che sam go vzel s po malka mostnost
KOlko gradusa trqbva da e vazduchnata struq , i ako moge nqkoi da dade savet kak da mu podobrq efektivnosta. Struqta koqto iliza v momenta ot nego e 40gradusa, i ne moge da vdigne 24gradusa v staqta
LG 12/ 25 x 2.50 visoshina
Mersi predvaritelno |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 23:50 Заглавие: Re: Za Lg deto ne topli :) |
|
|
| Potrebitel написа: | Dobre de , nqkoi nai nakraq ste mi kage li dali v klimatika e problema ili che sam go vzel s po malka mostnost
KOlko gradusa trqbva da e vazduchnata struq , i ako moge nqkoi da dade savet kak da mu podobrq efektivnosta. Struqta koqto iliza v momenta ot nego e 40gradusa, i ne moge da vdigne 24gradusa v staqta
Mersi predvaritelno |
Майстори са ми казвали, че един нормално работещ климатик в режим на отопление трябва да духа топъл въздух с температура поне 50 градуса. Измерването се прави с обикновен термометър, който се държи в непосредствена близост до климатика и разликата в зададената температура на климатика и тази в стаята трябва да е поне 10 градуса.
За сведение моите климатици духат топъл въздух с температура 52-54 градуса в началото на включването им, после температурата на въздуха спада, което е нормално, защото стаята се затопля и климатика автоматично намаля мощността си. |
|
|
 |
Potrebitel Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 25, 2004 13:19 Заглавие: Re: Za Lg deto ne topli :) |
|
|
I kakvo izliza , che ne mi e v red klimatika li stom ne dostiga 50gradusa. Vazmogno e tozi model - LG 12 da raboti taka. Ima li nqkoi informaciq specialno za LG. I kakvo ste me posavetvate da napravq , eventualno dozaregdane li ?
| Tokio написа: | | Potrebitel написа: | Dobre de , nqkoi nai nakraq ste mi kage li dali v klimatika e problema ili che sam go vzel s po malka mostnost
Mersi predvaritelno |
Майстори са ми казвали, че един нормално работещ климатик в режим на отопление трябва да духа топъл въздух с температура поне 50 градуса. Измерването се прави с обикновен термометър, който се държи в непосредствена близост до климатика и разликата в зададената температура на климатика и тази в стаята трябва да е поне 10 градуса.
За сведение моите климатици духат топъл въздух с температура 52-54 градуса в началото на включването им, после температурата на въздуха спада, което е нормално, защото стаята се затопля и климатика автоматично намаля мощността си. |
|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 14:22 Заглавие: Re: не вземай скъп климатик купи корейски LG не отстъпва на |
|
|
[quote="аврамов чирпан"] | Anonymous написа: | Благодаря Ви за отговорите!
Смятам да взимам скъп климатик, Митсубиши или Панасоник - деветка, защото стаята не е голяма.
Дограмата е сменена, на външната стена (1 на брой) има вътрешна изолация (вата+гипсокартон) . Изложението е южно.
Та се чудя какви разходи ще докарва...И дали не е все едно някоя Мидея...Имам LG от 5г за стая като твоята плащам по 30 лв на месец при работа non stop през зимата! Климатика е девятка обикновен тоест не е инвертор или плазма !! |
Izvinqvai dali bi dal malko poveshe info otnosno klimatika LG, zastoto az imam 12 ( ne e invertor ) no ne iska da topli kakto trqbva. Tezi dni dori i 23gradusa ne moge da dostigne za da se samoizklushi , ta kato poraboti 1-1.30h mu namalqm zadadenata temp na 22 za da si poshine malko :)Imash li predstava kolko gradusa trqbva da e toplata struq ot nego
Moqta e kam 40gr - dali e normalna ili e malko
Mersi |
|
|
 |
Aleks Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 11:00 Заглавие: Midea |
|
|
Имам 2 мидеи 12-ки /не-инвертори/, топлят отлично, тихи са, но не мога да свикна да спя в стая с работещ климатик. Самата работа при отопление е тиха, НО това постоянно включване/изключване и силно издухване на въздуха при старт, припукването след като се изключи при изстиването на пластмасата, не е кеф. Свиква ли се с това, или има някаква тънкост при избирането на подходящ режим?
Аз в момента правя следното - преди да легна затоплям до 24-25градуса -изключвам го и си пускам радиатор от 500вата и до сутринта е към 19градуса. Зимата обаче така няма да се получи....  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|