Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Колко "харчат" климатиците?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
karlosjakal
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

А бе хора Midea-ta при 0 градуса ми държи +26, просто е перфектен(на 20кв.м.-2.50 вис. 12-ска върха са)
Върнете се в началото
Potrebitel
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 12:09    Заглавие: Za Lg deto ne topli :) Отговорете с цитат

Dobre de , nqkoi nai nakraq ste mi kage li dali v klimatika e problema ili che sam go vzel s po malka mostnost
KOlko gradusa trqbva da e vazduchnata struq , i ako moge nqkoi da dade savet kak da mu podobrq efektivnosta. Struqta koqto iliza v momenta ot nego e 40gradusa, i ne moge da vdigne 24gradusa v staqta
LG 12/ 25 x 2.50 visoshina
Mersi predvaritelno
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 23:50    Заглавие: Re: Za Lg deto ne topli :) Отговорете с цитат

Potrebitel написа:
Dobre de , nqkoi nai nakraq ste mi kage li dali v klimatika e problema ili che sam go vzel s po malka mostnost
KOlko gradusa trqbva da e vazduchnata struq , i ako moge nqkoi da dade savet kak da mu podobrq efektivnosta. Struqta koqto iliza v momenta ot nego e 40gradusa, i ne moge da vdigne 24gradusa v staqta
Mersi predvaritelno

Майстори са ми казвали, че един нормално работещ климатик в режим на отопление трябва да духа топъл въздух с температура поне 50 градуса. Измерването се прави с обикновен термометър, който се държи в непосредствена близост до климатика и разликата в зададената температура на климатика и тази в стаята трябва да е поне 10 градуса.
За сведение моите климатици духат топъл въздух с температура 52-54 градуса в началото на включването им, после температурата на въздуха спада, което е нормално, защото стаята се затопля и климатика автоматично намаля мощността си.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Potrebitel
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 25, 2004 13:19    Заглавие: Re: Za Lg deto ne topli :) Отговорете с цитат

I kakvo izliza , che ne mi e v red klimatika li stom ne dostiga 50gradusa. Vazmogno e tozi model - LG 12 da raboti taka. Ima li nqkoi informaciq specialno za LG. I kakvo ste me posavetvate da napravq , eventualno dozaregdane li ?

Tokio написа:
Potrebitel написа:
Mersi predvaritelno

Майстори са ми казвали, че един нормално работещ климатик в режим на отопление трябва да духа топъл въздух с температура поне 50 градуса. Измерването се прави с обикновен термометър, който се държи в непосредствена близост до климатика и разликата в зададената температура на климатика и тази в стаята трябва да е поне 10 градуса.
За сведение моите климатици духат топъл въздух с температура 52-54 градуса в началото на включването им, после температурата на въздуха спада, което е нормално, защото стаята се затопля и климатика автоматично намаля мощността си.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2004 14:22    Заглавие: Re: не вземай скъп климатик купи корейски LG не отстъпва на Отговорете с цитат

[quote="аврамов чирпан"]
Anonymous написа:
Благодаря Ви за отговорите! Smile
Смятам да взимам скъп климатик, Митсубиши или Панасоник - деветка, защото стаята не е голяма.
Дограмата е сменена, на външната стена (1 на брой) има вътрешна изолация (вата+гипсокартон) . Изложението е южно.
Та се чудя какви разходи ще докарва...И дали не е все едно някоя Мидея...Имам LG от 5г за стая като твоята плащам по 30 лв на месец при работа non stop през зимата! Климатика е девятка обикновен тоест не е инвертор или плазма !!

Izvinqvai dali bi dal malko poveshe info otnosno klimatika LG, zastoto az imam 12 ( ne e invertor ) no ne iska da topli kakto trqbva. Tezi dni dori i 23gradusa ne moge da dostigne za da se samoizklushi , ta kato poraboti 1-1.30h mu namalqm zadadenata temp na 22 za da si poshine malko :)Imash li predstava kolko gradusa trqbva da e toplata struq ot nego
Moqta e kam 40gr - dali e normalna ili e malko
Mersi
Върнете се в началото
Aleks
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2004 11:00    Заглавие: Midea Отговорете с цитат

Имам 2 мидеи 12-ки /не-инвертори/, топлят отлично, тихи са, но не мога да свикна да спя в стая с работещ климатик. Самата работа при отопление е тиха, НО това постоянно включване/изключване и силно издухване на въздуха при старт, припукването след като се изключи при изстиването на пластмасата, не е кеф. Свиква ли се с това, или има някаква тънкост при избирането на подходящ режим?
Аз в момента правя следното - преди да легна затоплям до 24-25градуса -изключвам го и си пускам радиатор от 500вата и до сутринта е към 19градуса. Зимата обаче така няма да се получи.... Sad
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети