Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Подово отопление - как да открия къде е прекъснат кабела...!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tehno_Pit4
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: област В.Търново

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2004 11:25    Заглавие: Подово отопление - как да открия къде е прекъснат кабела...! Отговорете с цитат

Подовото ми отопление е стандартно....кабел ,циментова замазка и теракот......някъде се е прекъснал кабела . Някой имал ли е такъв проблем и как се е справил да намери къде ,на коя плочка се е прекъснал......не ми се разбива целия теракот...Пробвах с една писалка дето е 6 лева на магазина за проследяване къде върви кабела в стената но на подовото не го хваща.

Ако знаете решение ще съм ви много благодарен.....всъщност намерих руски схеми но ми се искаше да разбера ако някой си е правил хапаратурка и му е свършила работа да каже,преди да почна да правя каквото и да било....!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2004 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

трябва ти някакъв металотърсач, но не знам дали ще стане с металотърцач, ако кабелите са медни(каквито може би са).
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2004 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

trqa da kyrti6 osven ako ne pusne6 po ediniq provodnik silen visoko4estoten signal i sledi6 s ne6to kato metalotyrsa4 samo 4e da ti ulavq signala ot antenata (kabela na podovoto) i kogato signala posredata na staqta da re4em spre zna4i tam sa razdeleni kabelite
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2004 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Vij ako gornoto nestane sega mi doide na akyla edno koeto sys sigurnost 6te stane:
mlad konstruktom imaha edna shema na ozonator na vyzduha koqto pravih i da ti kaja dava el. dyga na okolo 1 sant koqto baq silno se 4uva, ta poneje kabela ti e prekysnat vyrzva6 shemata vmesto zahranvane i kadeto e prekysnat 6te se 4uva vaprostniq zvuk s okolo 25-30 herca 4estota i 6te trqa oba4e kato doktorite da hodi6 i da otkriva6 otkade idva 6uma
nasluka btw ako si ot starazagora obadi se da ti q dam tazi shema bez tova ne q izpolzvam!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
STANIS
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2004 2:51    Заглавие: Отговорете с цитат

az moga da predlova mostov metod za otkrivane na prekysnatiq kabel.
Zamislete se naprimer v gradski usloviq kak tursqt prekysnatoto mqsto, da ne bi da kopaqt celiq grad..
Върнете се в началото
Tehno_Pit4
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: област В.Търново

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2004 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

STANIS какъв е този мостов метод че ми стана интересно...Напиши по подробно...!
Върнете се в началото
STANIS
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2004 2:54    Заглавие: Отговорете с цитат

ами как да ти обесня,трябва да ти на4ертая една проста схема с формули.има два метода при различни изисквания:единият е метод на Муррей, а другият е мотод на Кюпфмюлер. Пробвай в интернет да намериш нещо. не съм го пробвал това, но знам че се прилагат при нарушени съпротивления в линията.
Върнете се в началото
YHV
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2004 8:18    Заглавие: Отговорете с цитат

За мостовите методи ти трябва поне един здрав проводник. Иначе нямаш никакви шансове. В университета правихме някакви опити в едно от лабораторните и не си спомням много, но съм сигурен че се търсеще прекъснат проводник в сноп от проводници. Там се мери отношение на капацитетите и така можеш да определиш къде ти е повреден проводника. При тебе този метод няма да стане. Има едни уреди представляват нещо като осцилоскоп с електронно лъчева тръба те мерят скъсан проводник на базата на отразена вълна, но самия уред е доста специфичен и трудно може да се открие.
Това с озонатора май е най-вероятно да стане Razz
Успех
Върнете се в началото
Zdrav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2004 9:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Варианта който предлага YHV може да се направи и с един обикновен осцилоскоп и един генератор на сигнал, но този метод също не би ти свършил работа. Защото с него можеш да определиш разстоянието до прекъсването. Имайки впредвид че проводника на подовото обикновенно е нагънат в определена конфигурация, трябва да се знае тази конфигурация и да се направят малко прости сметки с молив и хартия. Но мястото ще бъде определено много приблизително. Например ще разбиеш една плочка а прекъсването ще се окаже в съседната.
Не съм правил подобно нещо, но според мен търси варианта да пуснеш сигнал по жицата и да го търсиш с някакъв локатор или нещо подобно.

Успех!
marinov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2004 9:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи телефонните техници имат едни пробници подобни на оня уред за 6 лв, при които се подава сигнал от генератор на края на чифта и се търси чифта с един преносим пробник.Това е единия вариант , а другия е описания по-горе със схемата за озонатора и едни слушалки / стетоскоп /.Това е начина и за търсене на промишлени повреди , само че там всичката техника е професионална
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети