| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 16:01 Заглавие: Радиоуправление |
|
|
| Някой има ли схема за радиоуправление с 6 до 7 функции и обхват от около 25-30 метра? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 17:30 Заглавие: |
|
|
можем да ти направим
в страницата ми има едно с 2 функции ако искаш разгледай |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 1:36 Заглавие: |
|
|
ако само ще вкл. и икл. релета .. може да ползваш от някоя китайска количка възможните команди само че са най - много 5 _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 3:14 Заглавие: |
|
|
http://web.telia.com/~u85920178/use/rc-prop.htm
Чипа на места се намирал на цена под 2 лева Иначе имаше и схема със PIC16F84, в момента не мога да открия линк...
И в 2-то случая освен енкодер/декодер ще ти трябват приемник и предавател, за 20-30 метра няма да е проблем и първата схема намерена в нета  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 26, 2007 21:04 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | http://web.telia.com/~u85920178/use/rc-prop.htm
Чипа на места се намирал на цена под 2 лева Иначе имаше и схема със PIC16F84, в момента не мога да открия линк...
И в 2-то случая освен енкодер/декодер ще ти трябват приемник и предавател, за 20-30 метра няма да е проблем и първата схема намерена в нета  |
Всъщност направих енкодер и декодер с два PIC16F84A. Засега имам скромните 11 функции ( двупроводна система). Достатъчно е на първо време. Необходими са ми само надежден предавател и приемник с две функции, които да могат да синхронизират без грешки. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 0:24 Заглавие: |
|
|
| emil74 написа: |
Необходими са ми само надежден предавател и приемник с две функции, които да могат да синхронизират без грешки. |
какво значи предавател и приемник с две функции ? _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 12:00 Заглавие: |
|
|
Схемата с PIC-овете и аз я знам, само че къде са 16 лева за 2 PIC-a, къде са 4 И при PIC микропроцесорите имало проблем - след дълга употреба ако има пулсации в захранването му чипа се е разпрограмирал (ако е радиоуправляем модел се създават от ел.мотора). Виж прикачения файл, дано намериш нещо което ти трябва _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 16:16 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | Схемата с PIC-овете и аз я знам, само че къде са 16 лева за 2 PIC-a, къде са 4 И при PIC микропроцесорите имало проблем - след дълга употреба ако има пулсации в захранването му чипа се е разпрограмирал (ако е радиоуправляем модел се създават от ел.мотора). Виж прикачения файл, дано намериш нещо което ти трябва |
Под "две функции" разбирам стандартен комплект с възможност декодера на приемника да възприема и определя независимо две команди. Най-прост пример е напред-назад. Понеже за комуникацията ми трябват два канала.
Иначе се опитах да използвам една китайска количка. Схемата проработи, но... Наложи се да увелича ненормално времето за предаване на командите-просто приемникът сработва след около 0,5 секунди. Ако ви трябват да предадете 9 импулса, плюс още един за край (затова използвам втория канал), работата на устройството си става мнооооооого бавна.
Що се отнася до контролера, наистина е по-скъп, но ми дава много повече възможности. А едно от първите неща, които трябва да се знаят е как да се защити от външно влияние. В това отношение не виждам проблем и защото използвам устройства с контролери на места с голямо разнообразие на смущения и досега работят стабилно.
Но сериозен проблем ми е радиоуправлението-просто е невъзможно да възприеме бърза поредица от импулси. |
|
|
 |
Stalker Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2007 16:29 Заглавие: |
|
|
| има радиомодули на 433мегахерца с обхвот 100-300 м. и скорост на предаване 100Kb/s. Има 2 и 4 канални, но не знам скороста им |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2007 21:31 Заглавие: |
|
|
| Stalker написа: | | има радиомодули на 433мегахерца с обхвот 100-300 м. и скорост на предаване 100Kb/s. Има 2 и 4 канални, но не знам скороста им |
Заинтригуван съм! Сега ако получа информация и къде да го купя и каква е цената, всичко ще е супер! |
|
|
 |
|