| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 11:51 Заглавие: TV Toshiba 2104 XS не помни програмите. |
|
|
Имам да правя такъв телевизор, но не можах да намеря схема за да проверя с каква памет е. Някой правил ли е нещо подобно и ако е правил може ли да даде някакъв съвет?
Приемам както съвет, така и схема, ако някой има, защото аз не успях да намеря такава. И ако някой може да ми каже поне с какъв процесор и с каква памет е ще ми бъде от полза, защото това ще ми се наложи да го правя на адрес, въпросния адрес е далече и бих искал да си спестя, доколкото е възможно излишно разкарване.
На тези, които ще помогнат благодаря предварително. Имейла ми е LM7812 във ABV.BG. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 12:10 Заглавие: |
|
|
TC89101-ПАМЕТ TMP47C434N3520- това накрая 3520 не се чете много добре , но мисля че не е толкова важно. За схемата си напишете имейла като хората. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 12:12 Заглавие: |
|
|
Процесор - TMP47C434N3528
Памет - TC89101P _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 12:38 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | За схемата си напишете имейла като хората. |
LM7812#ABV.BG
По-горе го написах по този начин, защото четох някъде, че вече са се появили програми, които претърсват и форуми за имейли и за създаване на бази данни за спамене. Те го наричат рекламиране, ама нежеланата поща си е жив спам.
За схемата - благодаря предварително. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 8:38 Заглавие: Re: TV Toshiba 2104 XS не помни програмите. |
|
|
Оказа се, че телевизора си помни програмите, но собственика му е сменил кабелния оператор. Другия кабелен оператор му е подал по-слаб сигнал а собственика не се е сетил да си поиграе с фината настройка преди да запамети програмите и е карал на напълно автоматична настройка и при превключване имаше едно 2-3 секундно догонване на честотата, което клиента нарече "непомнене" на програмите. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 18:43 Заглавие: |
|
|
| А може би има и малък дефект |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 03, 2007 17:38 Заглавие: |
|
|
Здравейте, при мен има подобен проблем. Значи, телевизора помни и засича каналите, но на автоматична настройка. Има едни стрелкички в менюто за търсене т.е търсене програма по програма, за да се подредят.
Оказва се обаче, че когато търси автоматично всичко е наред, но когато тръгна да търся една по една програмите, вместо да превключва от обхват на обхват, той превключва само между метровите обхвати. Дециметровия го изпуска.
Дори ако съм на дециметровия обхват и тръгна да търся програми, веднага ме прехвъля на метровия, без да сканира до край дециметровия. Пробвах и без памет пак същото.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем. Мирише ми на процесор май. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 03, 2007 18:30 Заглавие: |
|
|
| ivo1 написа: |
Оказва се обаче, че когато търси автоматично всичко е наред, но когато тръгна да търся една по една програмите, вместо да превключва от обхват на обхват, той превключва само между метровите обхвати. Дециметровия го изпуска.
Мирише ми на процесор май. |
Когато търсиш на ръчен режим , има значение дали го пускаш напред или назад. В единия случай търси в метров обхват в другия дециметров. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 03, 2007 19:12 Заглавие: |
|
|
| Това не го знаех, благодаря. Всъшност TV то дойде с повреден кварц за хоризонталната развивка и след като го подмених тръгна, но забелязах това и го помислих за повреда, тъй като стрелките са само в едната посока. |
|
|
 |
|