| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kskpkb Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 7:19 Заглавие: Kashtan проблем |
|
|
Здравейте, дадоха ми един магнетофон Kashtan искам да го ползвам като усилвател в квартирата. Грамофона никога не е отварян и до последно е работел. Включих компютъра към него, но едвам се чува звук в колоните. Имаше една лента на него и тя едвам се чуваше. Какъв може да е проблема, да не би входа да е с голамо входно съпротивление? Значи като погледнете картинката го вкл. на всички букси от долния ред и резултата беше един и същ. Може ли причината да е в кабела? Той е купуван готов от едната страна е петица а от другата чинчове. Може ли малко хелп какво да направя за да свирне това чудо? Сори за тъпия въпрос ама не съм в час с такава техника и благодаря на всички предварително.

Последната промяна е направена от kskpkb на Пет Апр 06, 2007 8:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 7:24 Заглавие: Re: Kashtan проблем |
|
|
| kskpkb написа: | | ... дадоха ми един грамофон Kashtan .. |
На този "грамофон" му се вика ролков магнетофон. 
Последната промяна е направена от RC на Пет Апр 06, 2007 11:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 15:38 Заглавие: |
|
|
| Предполагам не си го включил към чувствителен вход и/или не подаваш достатъчно силен сигнал. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 15:52 Заглавие: |
|
|
| Включи на AMPL и работата трябва да стане.Входа ти е на долния ред лявата букса. |
|
|
 |
kskpkb Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 15:57 Заглавие: |
|
|
| ами така го правих, сигнала го подавам от компютър трябва достатъчно силен да е. Може ли проблема да е в кабела |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 16:07 Заглавие: |
|
|
| Включи го както ти писах входовете на петицата средния е маса.Вземи 1 игла и опирай на другите където брума е наи голям там са входовете а ти маса слагаш ли? |
|
|
 |
kskpkb Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 17:37 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Включи го както ти писах входовете на петицата средния е маса.Вземи 1 игла и опирай на другите където брума е наи голям там са входовете а ти маса слагаш ли? |
Много ти благодаря, въобще и през ум не ми беше минало да опитам по този начин. Май ще се окаже че проблема е кабела Бучи та ще се скъса, на буксата за входа, като се погледне на картинката на двтете дупчици отгоре бръмчи. средната казваш е маса, а на долните две няма звук. Ето тука намерих едно линкче. http://en.wikipedia.org/wiki/DIN_connector ако се съди по него значи входа се пада на 4 и 5. Сега ще пътувам утре ще си направя един кабел и ще пиша дали е станало. |
|
|
 |
kskpkb Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 13:47 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички, оправих се. Проблема е бил в кабела, отwорих го и си лепнах едни чинчове на входа и сега няма проблеми. Свири и то учудващо добре  |
|
|
 |
Icak_newton Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 15:02 Заглавие: |
|
|
Аз ползвам същия магнитофон, но имам проблем с левия канал, много му е слаб сигнала, ако някой се сети от къде може да се регулира, силата на входа освен изведените потенциометри  |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
|
|
 |
|