| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Апр 07, 2007 20:57 Заглавие: blaupunkt MS70-109VTM |
|
|
Шасито трябва да е:FM500-70.Ключовия от ИЗ е изгорял/ТВ-ра идва от колега/.Има умишлено прекъснати писти около ТХО и захр. блок.Явно са си правили експерименти.Като начало-моля за схема.
Малко уточнение-на шасито ,сега забелязах надпис:29701-057 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 07, 2007 21:50 Заглавие: |
|
|
| Отговаря на CUC5860.Схемата е в пощата Ви.Успех. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 10:39 Заглавие: |
|
|
| evgevg написа: | | Отговаря на CUC5860.Схемата е в пощата Ви.Успех. |
Благодаря за схемата! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 21:37 Заглавие: |
|
|
Значи,антиката се държи по следния начин/с външно захранване,понеже в момента не можах да намеря ТДА4605/:Вместо 159 волта,към колектора на изходния за ХО,подавам около 140 и то през лампа/около 200 вата/,защото в противен случай,започват "сериозни" разряди в разрядника за фокуса.Напреж. на катодите на кинескопа/при подаване на норм. напреж. към изходния за ХО/ са над 1000 волта.Някой колега преди мен е поставял 3 бр.диоди на платката на кинескопа,свързани с аноди към 3-те пушки и катоди към +200 волта.Растер естествено няма.Кинескопа е Немски Филипс:A66EAK21X01.Направи ми впечатление и това,че при изключена каскада,искричката от ТХО-то е нормална,докато при включена каскада,същата е съвсем "мижава".
Каква ли ще му е "присъдата" на този ТВ-ор.Дали само каскада,или и кинескоп. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 22:58 Заглавие: |
|
|
| Не е лошо да си имаш една каскада за проба при такива случаи. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 23:17 Заглавие: |
|
|
| evgevg написа: | | Не е лошо да си имаш една каскада за проба при такива случаи. |
Намерих каскада за пробата.ТВ-ра заработи с външното захранване.За утре остава захранващия блок.Елементите са проверени,остава да сменя чипа и ключовия,който, до колкото разбрах-"упорито " е изгарял.Колкото до каскадата,има едни в ЕШОПА за 17.60лв.Дали ще свърши работа или е прекалено евтина за целта? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 7:51 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | Намерих каскада за пробата.ТВ-ра заработи с външното захранване.За утре остава захранващия блок.Елементите са проверени,остава да сменя чипа и ключовия,който, до колкото разбрах-"упорито " е изгарял.Колкото до каскадата,има едни в ЕШОПА за 17.60лв.Дали ще свърши работа или е прекалено евтина за целта? |
Сигурно ще свърши работа.Нищо не пречи обаче все пак по номера на страта да видиш на кое HRT отговаря и да провериш в www.eshop.bg и www.aswoservice.bg ако не е много пари да си сложиш испанска. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 12:39 Заглавие: |
|
|
| Може ли ТДА4605 да бъде "излъгана"/ проверена/,дали работи без включен полевак.Лошото е,че ми е останал само един и ако има нещо в импулсния траф,ще трябва да свалям кютука от масата. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 12:55 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | Може ли ТДА4605 да бъде "излъгана"/ проверена/,дали работи без включен полевак.Лошото е,че ми е останал само един и ако има нещо в импулсния траф,ще трябва да свалям кютука от масата. |
Не ми се вярва имп.траф да има проблеми.
Виж си резисторите на 2ри и 3те крак на чипа-680килоома и 270килоома-ама ги смени направо-без да ги мериш.
Там се искаше транзистора да е оригинален къвто е бил. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 13:03 Заглавие: |
|
|
| Двата високоомни съм ги сменил ,независимо,че колегата преди мен също ги е сменявал.В момента чакам 4605,и се чудех дали е възможно без полевака да се "тества" |
|
|
 |
|